skip to Main Content
Zelf Een Woning Bouwen Kan Nog Steeds

Zelf een woning bouwen kan nog steeds

Veel mensen beginnen hun wooncarrière met een flatje. Vanuit daar vertrekken ze naar een eengezinswoning. De volgende stap: zelf een woning (laten) bouwen. Maar is dat nog steeds mogelijk in deze financieel barre tijden? Wij zeggen van wel. In dit artikel lees je hoe.

Is zelf een woning laten bouwen nog betaalbaar?

Wie een eigen woning laat bouwen, heeft bijna altijd de beschikking over een koophuis. Deze is gewoon met de markt mee gestegen en zal bij verkoop voldoende opleveren om de volgende stap te maken. Maar ook de kosten van bouwmaterialen en manuren zijn gestegen. Wat voor de crisis misschien nog goed te doen was is nu veel duurder. Wanneer je het slim aanpakt, kun je echter flink besparen. Bijvoorbeeld door te bouwen vanuit een basisontwerp.

Bouwen vanuit een basisontwerp

Bij bouwen op maat gaat men uit van een basisontwerp dat je naar smaak en behoefte aan kunt passen totdat het jouw droomhuis is. Hierdoor gaat het ontwerpen van een woning sneller en makkelijker en is er veel gestandaardiseerd. Hierdoor ligt de prijs lager, terwijl je toch alles naar smaak aan kunt laten passen.

Bijna elk type woning is mogelijk

Wanneer je zelf een woning gaat bouwen is dat uiteraard een vrijstaande woning in de stijl die je aanspreekt. Of je voorkeur nu uitgaat naar een villa, landelijke woning, een herenhuis of iets anders. Een gespecialiseerde bouwer biedt altijd verschillende opties en bouwstijlen aan. Zo stel je zelf de woning van je dromen samen, die van alle gemakken voorzien is en in de stijl die bij je past.

Informeer bij een gespecialiseerd bouwbedrijf

Ben je benieuwd of het laten bouwen van een huis ook voor jou mogelijk is? Neem dan contact op met een gespecialiseerd bouwbedrijf en ontdek wat er mogelijk is. Zo weet je snel waar je aan toe bent en wat de mogelijkheden zijn.

Ga je zelf een huis bouwen? Misschien is een groen dak dan ook een optie voor je. Dit is een mooi en duurzaam alternatief voor de standaard kale daken en het zorgt ook nog eens voor extra isolatie.

Back To Top