skip to Main Content
Groene Daken Actie In Almere

Groene daken actie in Almere

Ook meedoen? Kom in actie!

Almere heeft ongeveer 80 voetbalvelden aan platte daken. Dat staat gelijk aan plusminus 540.000 vierkante meter oppervlak die groen kan worden als Almeerders hun eigen dak laten vergroenen. Zou het niet geweldig zijn om zo de stad gezonder en leuker te maken? Naast voordelen als verkoeling, het verjagen van muggen, een mooier uitzicht en een gezondere leefomgeving, brengt u als inwoner ook een beetje natuur mee terug naar de stad. Dat maakt de stad beter weerbaar tegen extreme weersomstandigheden als hitte en hevige neerslag. Groene daken slaan regenwater op en bieden verkoeling in de zomer. Doet u ook mee? Lees hier hoe u uw dak kunt vergroenen.

Dak vergroenen

Een groen dak brengt vele voordelen voor uzelf en het milieu. Hoe werkt het, wat zijn de voordelen en wat zijn de gemiddelde kosten voor een groen dak? Het aanleggen van een groendak is niet op ieder dak mogelijk. Een groen dak heeft een speciale wortelbestendige ondergrond nodig. Bitumen dakbedekking is bijvoorbeeld van nature niet wortelbestendig en moet dan vervangen worden door bijvoorbeeld EPDM-dakbedekking.

Wat is een groen dak?

Een groen dak is een natuurlijke en duurzame dakbedekking die bovenop de bestaande dakbedekking wordt gelegd. Het dak wordt groen door het planten van een laag van vetplantjes en andere begroeiing.

Voordelen van een groendak

De groene laag van vetplantjes beschermt de dakbedekking extra goed tegen uv-straling en andere factoren die het dak kunnen aantasten. Met een groen dak gaat de dakbedekking zeker twee keer zo lang mee. Daarnaast biedt een groen dak goede isolatie. In de zomer kunnen de temperaturen aardig oplopen; een groendak houdt de temperatuur laag. Dit komt doordat de plantjes het opgenomen water gebruiken om zichzelf te koelen, dit doen ze door het opgenomen vocht weer in de lucht vrij te laten. Hierdoor daalt de temperatuur van zowel de plantjes als uw dak. En in de winter houdt het dal de warmte die van onder (binnen) komt vast.

Meedoen?

Heeft u interesse in een groendak en wilt u meedoen aan deze actie? Ga dan zo snel mogelijk voor een offerte voor een groen dak naar een platte daken specialist bij u in de buurt.

Voor meer info kunt u ook bij ons terecht. Neem dan even contact op en stel uw vraag.

Back To Top