skip to Main Content
Wat Is Bergkristal? Informatie En Geneeskracht

Wat is bergkristal? Informatie en geneeskracht

De kracht van bergkristal

Bergkristal, misschien heb je er al wel eens van gehoord of heb je zelf een mooi kristal bij je thuis liggen. Kristallen en edelstenen zijn de laatste tijd erg populair. Ze worden gebruikt als sieraad of ter decoratie. Sommige mensen geloven zelfs dat er een helende werking uit kan gaan van kristallen en dat ze de gezondheid kunnen bevorderen. In dit blog lees je wat bergkristal precies is en welke ideeën er zijn over de geneeskrachtige werking van bergkristal.

Wat is een bergkristal?

Bergkristal is een variant van het mineraal kwarts. Het is kleurloos en werd in de tijd van de Romeinen al verkocht als ‘versteend ijs’. Bergkristal is veel te vinden in de Alpen. Tegenwoordig kan je ruwe bergkristallen of gepolijste bergkristallen kopen. Ook worden er veel sieraden en decor items van dit materiaal gemaakt, zoals beeldjes, kettingen of oorbellen.

Geneeskrachtige werking

Sommige mensen geloven dat bergkristal een positieve uitwerking kan hebben op de gezondheid. Dit komt door de stof siliciumdioxide die in bergkristal zit. En silicium is ook een stof die wij van nature in ons lichaam hebben. Hierdoor zou bergkristal bijvoorbeeld kunnen helpen bij:

  • Een slecht gebit
  • Overmatig zweten
  • Botbreuken en zwakke nagels
  • Huidproblemen, zoals acne of eczeem
  • Misselijkheid, diarree, verkoudheid en griep

Mediteren met bergkristal

Bergkristal staat bekend als een neutraal mineraal. Daarom gebruiken veel mensen dit kristal tijdens het mediteren. Het bevordert de concentratie en helpt je om helder te kunnen denken. Daarnaast kan het helpen om problemen op te lossen en een neutrale houding aan te nemen. Bovendien wordt gezegd dat bergkristal je aura zuivert en de werking van andere kristallen versterkt.

Back To Top