skip to Main Content
3 Grote Voordelen Van Dagelijks Mediteren

3 grote voordelen van dagelijks mediteren

Lichamelijke en geestelijke voordelen van meditatie

Bij Platformtelemedicine hebben we het wel vaker gehad over meditatie. Wij vinden het een belangrijk onderdeel van een dagelijkse routine. Wanneer je bijvoorbeeld zo veel mogelijk een ayurvedische levensstijl aanhoudt om gezond te blijven, zul je vast en zeker dagelijks mediteren. Maar wat zijn nu eigenlijk precies de voordelen van dagelijks mediteren? Daar vertellen we in dit blog wat meer over.

1. Balans van emoties

Het eerste grote voordeel van dagelijks mediteren, is dat je hiermee je emoties in balans kunt houden. Er is onderzoek gedaan naar het effect van meditatie op het beheersen van emoties. De hersenactiviteit van mensen die dagelijks mediteren werd vergeleken met de hersenactiviteit van mensen die dat niet doen. Het feit dat je mediteert betekent niet dat je geen emoties hebt, maar je hebt ze wel beter onder controle te houden. Je leert de zaken waar je wel en geen invloed op hebt namelijk herkennen.

2. Betere concentratie

Mensen die dagelijks mediteren, kunnen zich ook beter focussen en concentreren. Onder andere door de universiteit van Harvard is heer onderzoek naar gedaan. Zij hebben gevonden dat je hersenen een ‘Alpha staat’ aannemen waarin je beter kunt leren. Ook zorgt deze staat ervoor dat je meer informatie kunt verwerken en dat je creatiever na kunt denken. Door te mediteren leer je ook om je af te sluiten van je omgeving, en je beter te concentreren.

3. Sterker immuunsysteem

Dagelijks mediteren heeft niet alleen mentale, maar ook fysieke effecten. Een van die effecten is dat het het immuunsysteem verbetert. Dit is voor veel mensen al voldoende om elke dag even te mediteren. Bovendien is het heerlijk ontspannend. Redenen genoeg dus om mediteren onderdeel te maken van je dagelijkse routine!

Blijf op de hoogte van de laatste lifestyle nieuwtjes. Neem regelmatig een kijkje hier op de site!

Back To Top