skip to Main Content
Tips Voor Inbraakbeveiliging

Tips voor inbraakbeveiliging

Een inbraak voorkomen

Een inbraak is een hele nare ervaring die u uiteraard het liefst wilt voorkomen. Helemaal zeker weten dat het nooit gaat gebeuren kan natuurlijk niet, maar er zijn wel een aantal dingen die u kunt doen om de kans op een inbraak flink te verkleinen. Zo kunt u bijvoorbeld een alarmsysteem kopen en goed hang- en sluitwerk installeren. In dit blog geven wij u graag meer informatie over inbraken en wat u kunt doen om ze te voorkomen.

Uw woning goed beveiligen

Uit onderzoek is gebleken dat woninginbraak in 80% van de gevallen het werk is van een gelegenheidsinbreker. Dat wil zeggen dat ze een woning uitkiezen die eruitziet alsof hij niet goed beveiligd is. Wanneer het niet lukt om binnen enkele minuten de woning te betreden, geven ze het op. Het beeld dat inbrekers een dure woning uitzoeken in een chique wijk is dus allang verleden tijd. Daarom is het voor alle woningeigenaren van groot belang om hun woning goed te beveiligen. Zeker in wijken met weinig sociale samenhang slaan inbrekers graag hun slag. Verder hangt hun keuze af van de zichtbaarheid van de buit, het soort woning maakt niet uit.

Inbraakpreventie tips

Met goede inbraakpreventie verkleint u dus niet alleen de kans dat het een inbreker lukt om uw woning te betreden. U verkleint namelijk ook de kans dat een inbreker een poging zal doen tot inbraak in uw pand! Zo beveiligt u uw woning:

  • Installeer een alarmsysteem
  • Kies voor stevig hang- en sluitwerk met een politiekeurmerk
  • Bevestig buitenverlichting bij uw ramen en deuren
  • Vraag uw buren om een oogje in het zeil te houden als u op vakantie gaat
  • Verstop geen sleutels buiten de deur
  • Zet geen dure spullen in het zicht
  • Geef uw woning een bewoonde indruk als op op vakantie gaat, bijvoorbeeld met een tijdschakelaar
Back To Top