skip to Main Content
3 Redenen Waarom Goed Hang- En Sluitwerk Zo Belangrijk Is

3 redenen waarom goed hang- en sluitwerk zo belangrijk is

Het belang van goed hang- en sluitwerk

Wanneer we het hebben over hang- en sluitwerk, bedoelen we alle onderdelen die nodig zijn om ervoor te zorgen dat een raam of deur goed kan bewegen, en afgesloten kan worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de sloten of de scharnieren. Wanneer een reparatie aan ramen, deuren of schuifpuien uitgevoerd moet worden, gaat het in veel gevallen om het repareren van niet (goed) werkend hang- en sluitwerk. Wij zetten drie redenen waarom het zo belangrijk is dat deze onderdelen goed werken op een rij.

1. Goed hang- en sluitwerk voorkomt inbraak

De eerste reden om ervoor te zorgen dat hang- en sluitwerk goed werkt, is wellicht heel voor de hand liggend: het voorkomt inbraak. Toch wordt het vaak over het hoofd gezien. Het is natuurlijk goed dat u de deur van uw woning afsluit wanneer u weggaat, maar dat heeft geen zin als het slot het niet goed doet. Veel inbrekers hebben een slot al binnen een minuut opengebroken. Heeft u een goed slot waarmee het langer duurt, dan zullen inbrekers uw woning al snel overslaan.

2. Betere isolatie van uw pand

Een tweede reden om te zorgen voor hoge kwaliteit hang- en sluitwerk, is omdat het zorgt voor betere isolatie in uw pand. Wanneer een raam of deur niet (goed) kan sluiten, gaat er namelijk veel warmte verloren wanneer u de verwarming aan heeft staan. Ook kan het zorgen voor een nare tocht in huis, en voor vochtdoorslag.

3. Finishing touch van de afwerking

De laatste reden om goed hang- en sluitwerk te laten plaatsen is een esthetische reden. Het geeft uw woning namelijk een nette afwerking. Het kan echt de finishing touch zijn voor uw interieur! Hang- en sluitwerk is in heel veel verschillende stijlen, kleuren en materialen te verkrijgen. Dat betekent dat u beslag kunt laten plaatsen dat het interieur en/of het uiterlijk van uw woning echt complimenteert. Wij raden u zeker aan om eens contact op te nemen met een specialist wat hun aanbod aan hang- en sluitwerk precies is!

Back To Top