skip to Main Content
Nieuwe Vloer Kiezen Voor De Woonkamer | 3 Tips!

Nieuwe vloer kiezen voor de woonkamer | 3 tips!

Hoe kies je de juiste vloer?

Ben je verhuisd, ga je verbouwen of wil je gewoon een keer iets anders? Laat dan een nieuwe vloer in de woonkamer leggen. Een stijlvolle vloer kan de uitstraling van de hele kamer veranderen. Maar als je echt plezier wilt hebben van je nieuwe vloer, moet je wel weten waar je op moet letten. Daarom geven wij je 3 tips voor het kiezen van de juiste vloer voor jouw interieur.

1. Kies de juiste kleur

Bij het kiezen van een nieuwe vloer kijken veel mensen gewoon naar wat ze mooi vinden. En dat is logisch! Je wilt natuurlijk ook dat je woonkamer er stijlvol uitziet. Je moet je alleen wel bedenken dat een vloer in de winkel er heel anders uit kan zien dan in jouw eigen woonkamer. Heb je een kleine woonkamer? Kies dan voor een vloer in een lichte kleur. Hierdoor lijkt de ruimte groter en lichter. Een donkere vloer past mooi bij lichte muren en zorgt voor meer warmte in de kamer.

2. Houd rekening met slijtage

De woonkamer is een plek waar echt geleefd wordt. Hier moet je rekening mee houden bij het kiezen van een nieuwe vloer. Een strakke tegelvloer ziet er in de showroom misschien heel chique uit. Maar als je koffietafel er krassen op maakt, is de charme er al snel vanaf. Loop jij het liefste met je schoenen door het huis of heb je kinderen? Dan moet de vloer in je woonkamer beter tegen een stootje kunnen.

3. Kies iets unieks

Als het goed is, wil je jaren kunnen genieten van je nieuwe vloer. Kies daarom wel een vloer die echt bij je past. Een standaard model is misschien iets goedkoper, maar hier raak je ook sneller op uitgekeken. Trends waar wij dol op zijn? Een stoere betonvloer in je woonkamer of robuust XL-laminaat. Wat je ook kiest, kies iets waar jij nog jaren plezier van hebt.

Back To Top