skip to Main Content
XL Laminaat: Een Ware Woontrend

XL laminaat: een ware woontrend

Kies voor extra groot laminaat

Bent u op zoek naar een mooie, stijlvolle en unieke nieuwe vloer voor uw woning of bedrijfspand? Wat dacht u dan van XL laminaat? Deze extra grote planken geven de kamer een mooie ruime uitstraling. In dit blog vertellen we meer over deze vloersoort, en waar je op moet letten bij het kopen van XL laminaat en plinten in Soest.

Brede planken met een natuurlijke look

De vloertrend van het moment is toch echt wel de XL laminaatvloer die lijkt op een echte houten vloer. De planken van deze vloeren zijn extra breed. Ze zijn voorzien van een diepe V-groef rondom en een zichtbare houtnerf. Dit geeft de vloeren een natuurlijke houtlook. De houtnerf is niet alleen zichtbaar, maar hij is ook voelbaar voor een extra realistisch effect.

Creëer ruimte met XL laminaat
Veel mensen zijn op zoek naar manieren om hun kamer er groter uit te laten zien. Dat effect kun je creëren met XL laminaat en plinten. Een brede plank laat de kamer namelijk ruimer lijken. Doordat de planken extra lang en breed zijn, bevat de vloer minder groeven. Hierdoor lijkt de vloer een groot geheel te zijn, wat een positief effect heeft op de ruimtelijkheid van de kamer. De groeven die nog wel bestaan wanneer u voor XL laminaat kiest, verhogen de natuurlijke sfeer die nu zo populair is.

Let hierop bij het kopen van een nieuwe vloer

Natuurlijk koopt u niet zomaar even een nieuwe vloer. Hier wilt u goed over nadenken. Er zijn een aantal factoren die belangrijk zijn waar u op moet letten. Een van die factoren is de kleur. Lichte kleuren maken de kamer nog ruimer, en hebben ook een koelere sfeer. Donkere kleuren daarentegen geven de kamer een compactere, maar vaak ook meer gezellige uitstraling. U moet ook op enkele technische aspecten letten. Zo is het belangrijk om na te gaan of de vloer die u wilt kiezen dikke of dunne planken heeft, en welke invloed dat heeft op de geluidsdemping en het comfort. Wilt u vloerverwarming laten plaatsen? Dan moet u ook een XL laminaatsoort kiezen die hiervoor geschikt is.

Wilt u persoonlijk advies over het vinden van het XL laminaat en de plinten die voor uw woning geschikt zijn? Neem dan contact op, wij helpen u graag verder!

Back To Top