skip to Main Content
Hoe Plan Je Een Voetbalvakantie?

Hoe plan je een voetbalvakantie?

De Ultieme Gids

Wil je een voetbalwedstrijd zien in een vreemd land? Het is een geweldige ervaring, en er zijn maar weinig dingen leuker dan er met je vrienden op uit gaan om je favoriete team te zien spelen. Maar hoe plan je een voetbalvakantie? Dat kan lastig zijn, maar maak je geen zorgen – wij zijn er om je te helpen! In dit blogartikel zetten we alles op een rijtje wat je moet weten om de perfecte voetbalvakantie te plannen. We zullen het hebben over tickets, accommodatie en lokaal vervoer – dus lees verder en vind alle informatie die je nodig hebt!

Tickets, accommodatie en lokaal vervoer

Wat heb je nodig voor het organiseren van de perfecte voetbalreis? Je leest het in onze ultieme gids!

Tickets

Een van de eerste dingen die je moet doen als je een voetbalvakantie plant, is kaartjes bemachtigen. Dat kan moeilijker zijn dan het lijkt, omdat de vraag naar wedstrijden meestal groot is. Je wilt op de wedstrijddag niet teleurgesteld zijn omdat alle kaartjes uitverkocht zijn. Dus hoe pak je het aan?

Er zijn een paar manieren om aan tickets te komen:

  • Ticketbureaus
  • De clubs zelf
  • Ticket doorverkoop platforms

Elk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Laten we ze eens nader bekijken

Ticketbureaus

Ticketbureaus zijn een goede optie als je geen zin hebt in al het gedoe om zelf aan kaartjes komen. Zij hebben meestal een goede band met de clubs en kunnen je kaartjes bezorgen voor de meeste wedstrijden. Hun prijzen liggen echter meestal een beetje hoger dan wanneer je ze van de club zelf zou krijgen.

De clubs zelf

De clubs verkopen meestal kaartjes via hun eigen website of via ticketbureaus. Dit is een goedkopere optie,maar je moet misschien een beetje onderzoek doen om uit te vinden waar en hoe je ze kunt kopen. De website van de club is niet altijd in het Engels, dus dat kan soms een beetje een uitdaging zijn.

Platforms voor de doorverkoop van tickets

De derde optie zijn de platforms voor de doorverkoop van tickets. Dit is de meest riskante manier om aan tickets te komen, omdat er helaas een hoop oplichters bij zijn. Maar als je geluk hebt, kun je tickets krijgen voor een fractie van de prijs. Maar wees voorzichtig, want niet alle platforms zijn legaal. Doe je onderzoek voordat je koopt!

Accommodatie

Als je eenmaal je tickets hebt, is de volgende stap het vinden van accommodatie. Dit kan een beetje lastig zijn. Er zijn immers heel wat opties en daardoor kan het behoorlijk tijdrovend zijn. Hier zijn een paar tips:

Hotel of hostel?

Wanneer je beslist waar je wilt verblijven, is de eerste vraag die je jezelf moet stellen of je een hotel of een hostel wilt. Hotels zijn duurder, maar ze bieden meer privacy en comfort. Hostels zijn goedkoper, maar het kan zijn dat je een kamer moet delen met vreemden.

Locatie

Een ander punt om te overwegen is de locatie van je accommodatie. Willen jullie dicht bij het stadion of het uitgaansgebied zitten of liever in een rustiger gebied?

Prijs

Tot slot speelt natuurlijk ook het budget mee. Door goed rond te kijken kun je hiermee spelen door bijvoorbeeld een goedkopere accommodatie te huren en betere kaartjes voor de wedstrijd te kopen of andersom.

Lokaal vervoer

Zodra de tickets en accommodatie zijn geregeld, is de volgende stap om uit te zoeken hoe je op de plaats van bestemming komt. Dit kan lastig zijn, want elke stad heeft zijn eigen openbaar vervoersysteem. Hier zijn een paar tips:

Taxi’s

Taxi’s kunnen duur zijn, maar ze zijn een goede optie voor wie zich snel wil verplaatsen. Zorg er altijd voor dat je een prijs afspreekt voordat je in de taxi stapt.

Metro

De metro is meestal de goedkoopste manier om je te verplaatsen en het is ook een geweldige manier om de stad te zien. Zorg ervoor dat je weet bij welke halte je moet uitstappen!

Bus

De bus kan ook een goedkope manier zijn om je te verplaatsen, maar het kan lang duren om van de ene plaats naar de andere te komen.

Veel voetbalplezier

Dus daar heb je het! De ultieme gids voor het plannen van een voetbalvakantie. Volg deze tips en je zult de reis tot een succes maken! Nu je weet hoe je aan tickets komt, hoe je accommodatie vindt en hoe je door het lokale transportsysteem navigeert, is het tijd om je reisroute te gaan plannen! Er zijn veel geweldige steden om te bezoeken voor een voetbalwedstrijd, dus doe je onderzoek en vindt de voetbalreis die het beste bij je past.

Laat je het boeken van een voetbalreis liever aan een ander over? Er zijn ook speciale bureaus die geheel verzorgde voetbalreizen aanbieden voor redelijke prijzen.

Even geen geld voor een voetbalreis? Ook in Nederland wordt er volop gevoetbald. Ga je bijvoorbeeld naar een wedstrijd van Ajax? Vergeet dan niet om ook een bezoekje te brengen aan de beste bar in Amsterdam.

Back To Top