skip to Main Content
Breng Sfeer In Huis Met Een Houthaard

Breng sfeer in huis met een houthaard

Uw huis op een sfeervolle manier verwarmen

Vanwege de wisselende energieprijzen gaan steeds meer mensen op zoek naar alternatieven voor de centrale verwarming. Daardoor neemt de populariteit van houthaarden de laatste jaren weer steeds meer toe. In dit blog vertellen we u alles over deze sfeervolle manier om uw huis te verwarmen.

Prachtig vlammenspel

Het zien van een houthaard brengt voor veel mensen nostalgische, warme gevoelens met zich mee. Het sprokkelen van hout, het aansteken van het vuur en het aanschouwen van een geweldig vlammenspel is natuurlijk veel leuker dan het aandraaien van de verwarmingsknop. En wat is er nou gezelliger dan ‘s avonds met het hele gezin voor de haard te genieten van de opspringende vonken en de warmte?

Hoog rendement

Met een houthaard is het mogelijk om binnen een korte tijd veel warmte te creëren zonder dat daar veel brandstof voor nodig is. Het komt ook door deze reden dat de houtgestookte sauna nog altijd populair is. Haardhout is eenvoudig zelf te sprokkelen of voor weinig geld te kopen bij een groothandel. In beide gevallen profiteert u van een zeer hoog rendement. Met een moderne houthaard kunt u tegenwoordig een rendement van wel 75% halen!

Aantrekkelijk geprijsd

Over het algemeen zijn houthaarden veel goedkoper in de aanschaf dan andere verwarmingsinstallaties. Heeft u een kleiner budget, maar wilt u wel graag genieten van een hoog rendement en een sfeervolle blikvanger in uw woning? Dan is een houthaard zeer waarschijnlijk de beste keuze voor u.

Weinig rook overlast

Sommige mensen denken bij een houthaard nog aan die ouderwetse houthaarden die ontzettend veel rookoverlast veroorzaakten. Gelukkig heeft de techniek niet stilgestaan en veroorzaakt een moderne houthaard veel minder rookoverlast. Omdat de moderne haarden een verminderde rookontwikkeling hebben, zult u hier veel minder van merken wanneer u de kachel aansteekt in uw woning.

Stijlvol en veelzijdig

Misschien denkt u dat een houtkachel met een ouderwets uiterlijk niet past binnen uw moderne interieur, maar wist u dat houtkachels tegenwoordig in alle soorten en maten verkrijgbaar zijn? Natuurlijk zijn er houthaarden met een nostalgisch uiterlijk te koop, maar daarnaast zijn ook de mooiste design haarden verkrijgbaar! Wilt u graag een stijlvolle houthaard kopen? Zoek dan eens via internet naar een verkooppunt bij u in de buurt.

Back To Top