skip to Main Content

Zo vind je een betaalbare bruidsjurk

Een mooie bruidsjurk hoeft niet duur te zijn

Veel mensen denken dat ze meer dan duizend euro neer moeten tellen voor bruidsmode, maar een bruidsjurk kan ook goedkoop! Want naast een mooi kapsel is ook een mooie trouwjurk onmisbaar op jouw grote dag. Wij geven je daarom graag een aantal tips om op een betaalbare manier een bruidsjurk aan te schaffen.

Koop je trouwjurk tweedehands

Wil jij op je bruiloft mooi én duurzaam voor de dag komen? Overweeg dan eens om een tweedehands bruidsjurk te kopen. Zo’n jurk is stukken goedkoper dan een nieuwe trouwjurk, en bovendien zijn vintage jurken weer helemaal trendy. De meeste mensen dragen hun trouwjurk maar één keer. Niet zo gek dus dat er in bijna iedere kringloopwinkel in Nederland wel een aantal trouwjurken te vinden zijn. Overweeg jij om een tweedehands bruidsjurk te gaan kopen? Wij geven je een aantal tips:

  • Neem ruim de tijd om de trouwjurk rustig te bekijken en laat je niet onder druk zetten
  • Laat de trouwjurk door een kleermaker precies voor jou op maat maken
  • Kies voor een trouwjurk van een merk van hoge kwaliteit
  • Laat de trouwjurk reinigen voorafgaand aan je bruiloft

Huur je trouwjurk

Ook het huren van een trouwjurk is een goede optie wanneer je niet teveel geld wilt uitgeven. Het huren van een jurk is over het algemeen wel 70% goedkoper dan het kopen van een nieuwe jurk! Bovendien hoef jij je na je trouwdag geen zorgen te maken over het opslaan of verkopen van je trouwjurk.

Koop je bruidsjurk in de sale

Bruidsmode verandert ieder jaar, daardoor zullen bruidsmodezaken elk jaar weer ruimte moeten maken in hun winkel voor al die nieuwe trends. Dat betekent dat ze hun oude collectie met een flinke korting gaan verkopen. Kijk dus eens rond of er een bruidsmodezaak bij jou in de buurt is die op dit moment bruidsjurken met korting verkoopt!

Back To Top