skip to Main Content
Zo Kun Je Tegels Voegen

Zo kun je tegels voegen

Tegels voegen doe je zo!

Ben jij op zoek naar nieuwe vloertegels? Dan let je waarschijnlijk voornamelijk op de kleur van de tegel en het materiaal. Dat is natuurlijk heel logisch, maar wat veel mensen vergeten is dat de voeg net zo belangrijk is voor het eindresultaat. Daarom lees je in dit blog waar je op moet letten bij het voegen!

De kunst van het voegen

Mooi voegen is vooral een kwestie van veel contrast of juist geen contrast. Als je een keramisch parket hebt, dienen de imitatie houten tegels perfect in elkaar over te lopen. Je kunt de voegkleur dan het beste uitkiezen op in hoeverre hij wegvalt in de kleur van je vloer. Als dit namelijk niet gebeurt, krijg je een raar resultaat. Dan bestaat je vloer namelijk uit losse tegels die een beetje op hout lijken. Als je ervoor zorgt dat de voegkleur echt op de tegel lijkt, krijg je een prachtig resultaat dat niet van echt hout te onderscheiden is.

Accenten

Waar je bij sommige vloeren juist een mooie overloop wil tussen vloer en voeg, wil je in andere gevallen juist een voeg die een contrast vormt met de vloer. Als je bijvoorbeeld een effen en donkere tegelvloer hebt, kunnen daar mooie opvallende voegen doorheen lopen. Op die manier geeft de voegkleur juist een bepaalde structuur aan de vloer. Dat kan een elegant en rustgevend accent geven aan de vloer.

Grootte van de tegel

Belangrijk is natuurlijk ook om op de grootte van je tegels te letten. Als je bijvoorbeeld een grote tegel hebt van 120×120 cm, kan het heel mooi zijn om de voegkleur af te laten wijken van de tegel. Dit zorgt ervoor dat je grote tegels extra goed opvallen. En dat wil je natuurlijk met je mooie, nieuwe vloer. Heb je kleine tegels van slechts een paar centimeter? Dan wordt een afwijkende voegkleur al snel te druk en te rommelig.

Wil je meer informatie over tegels voegen? Raadpleeg dan altijd een gerenommeerde professional. Heb jij ervaring met het voegen van tegels? Deel ze met ons via het contactformulier.

Back To Top