skip to Main Content
Zelf Testen Op Lekkende Darm: Zo Doe Je Dat

Zelf testen op lekkende darm: zo doe je dat

Een lekkende darm test bestellen

Hoewel vaak wordt gedacht dat een lekkende darm een alternatieve aandoening is die wordt genezen door homeopathische middelen, vormt een lekkende darm een ernstig gevaar voor de gezondheid. De term wordt vaak gebruikt in de natuurgeneeskundige praktijk, maar de schade aan de darmwand die het lek veroorzaakt, is een reëel probleem in de darmen. Een lekkende darm is geen diagnose, maar een symptoom. Het is belangrijk om de oorzaak te achterhalen door een lekkende darm test te bestellen. Lees verder om erachter te komen waarom.

Wat is een lekkende darm?

Veel mensen hebben te maken met een lekkende darm. Bepaalde darmcellen in uw darmen werken samen om de kanalen in de darmwand te laten openen en sluiten. Dit wordt gereguleerd door immuuncellen. De structuren die openen en sluiten mogelijk maken, worden Tight Junctions genoemd. Wanneer de Tight Junctions niet goed werken, worden niet alleen goede, maar ook minder goede stoffen opgenomen. Dit wordt een lekkende darm genoemd.

Hoe een lekkende darm test werkt

Zonuline is een stof die vrijkomt bij beschadiging of irritatie van de darmwand en speelt daarom een belangrijke rol bij het signaleren van een lekkende darm. Een lekkende darm test kan bepalen of deze stof in de darm zit, en als resultaat een lekkende darm bepalen. Een toename van zonuline in de ontlasting duidt op een verhoogde doorlaatbaarheid van de dunne darm en dus op een lekkende darm.

Oorzaken van lekkende darm

Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen. Daarom moet u op de hoogte zijn van bepaalde afwijkingen die een lekkende darm kunnen veroorzaken. Een lekkende darm kan worden veroorzaakt door:

  • Gluten intolerantie
  • Voedselallergie
  • Lage weerstand
  • Infectie met parasieten
  • Bacteriële infecties
  • Ziekte van Crohn en colitis ulcerosa
  • Ontsteking van de alvleesklier

Heeft u een of meer van de volgende afwijkingen? Dan bent u extra gevoelig voor een lekkende darm. U kunt dit voor de zekerheid testen door een lekkende darm test te bestellen. Heeft u al een test gedaan? Laat ons dan weten hoe uw ervaring is geweest. Stuur ons een bericht via het contactformulier.

Back To Top