skip to Main Content
Wij Voorspellen De Woontrends Van 2021!

Wij voorspellen de woontrends van 2021!

Woontrends van het nieuwe jaar

Misschien heb je nog wel de zomer in bol, maar het is zo langzaamaan echt toch wel aan te raden om je alvast voor te bereiden op het nieuwe jaar. 2021 zit er namelijk alweer aan te komen. Wij gingen daarom alvast op zoek naar de nieuwe woontrends die we verwachten in 2021 veel terug te zien in bijvoorbeeld meubelstukken als tafels en (hoek)banken, kleuren en accessoires.

Kleuren: donkerblauw en grijs

Laten we beginnen met een van de meest besproken factoren van interieur, elk jaar weer: welke kleuren zijn er trendy in 2021? Net als dit jaar vormt grijs ook in 2021 weer de basiskleur voor het interieur. Het is kalm en strak, maar zeker niet kil zoals wit. Bovendien is het goed te combineren met andere kleuren, zoals dé kleur van het nieuwe jaar op het gebied van interieur, donkerblauw. Blauw komt terug in accessoires en, natuurlijk, op de muren. Maar ook in meubelstukken mag donkerblauw terugkomen. Onze persoonlijke favoriet is de knusse stoffen hoekbank in het donkerblauw.

Licht hout

Ook hout is in 2021 weer ontzettend populair in het interieur. In het nieuwe jaar zijn het vooral de lichte houtsoorten die we in het interieur terugzien. Dat komt omdat de trend van Scandinavische inrichtingen nog altijd populair is. In Scandinavische landen is het buiten vaak donker, waardoor er in het interieur juist gebruik gemaakt wordt van lichte kleuren. Dat zie je dus terug in het interieur.

Back to nature

Ten slotte mogen planten in het interieur van een trendy woning niet ontbreken. Natuur en duurzaamheid zijn namelijk weer de kernwoorden voor interieurs in 2021. Dat betekent dus lekker veel groen! Maar ook wanneer je andere stukken voor je interieur koopt, zoals meubels en accessoires, komt deze trend terug. Let bijvoorbeeld op of wat je koopt gemaakt is van duurzame materialen. Producten gemaakt van bamboe, bioplastic, linnen, biologisch katoen en riet worden bijvoorbeeld erg populair.

Wil je meer tips en inspiratie over wonen? Houd dan onze blog in de gaten, want wij plaatsen regelmatig interessante artikelen!

Back To Top