skip to Main Content
Woningontruiming Utrecht

Woningontruiming Utrecht

Tips voor een woningontruiming

Hoe een woningontruiming aanpakken?

Heeft u binnenkort een woningontruiming in Utrecht op de agenda staan? Bijvoorbeeld omdat u, of u ouders, verhuizen? Wij geven u in dit blog een aantal handige tips over hoe u een woningontruiming het beste kunt aanpakken.

Schakel een specialist in

Een woningontruiming is een heleboel werk, daar kunt u zich vast een voorstelling van maken. De hele woning moet leeg gehaald worden en in de meeste gevallen moet een pand ook bezemschoon worden opgeleverd. Zeker wanneer u niet op de begane grond woont, is het behoorlijk zwaar om alle meubels uit het huis te tillen. Gelukkig zijn er specialisten die u in kunt schakelen om u hierbij te helpen. Zoek via internet eens naar een ontruimingsbedrijf bij u in de buurt. U kunt hierbij letten op een aantal punten:

  • Gaat het bedrijf respectvol om met uw spullen?
  • Hebben ze positieve reviews van eerdere klanten?
  • Hanteren ze een schappelijk tarief?
  • Worden privacygevoelige documenten op de juiste manier vernietigd?
  • Is het bedrijf beschikbaar op de datum dat u uw woning wilt laten ontruimen?

Vraag eens een aantal offertes op en ga met verschillende bedrijven in gesprek. Zo komt u snel tot de juiste keuze.

De woningontruiming voorbereiden

Het is natuurlijk heel prettig wanneer u de woningontruiming in Utrecht uit handen hebt gegeven aan een specialist. Dat scheelt u namelijk veel tijd en stress. Toch moet u de woningontruiming alsnog goed voorbereiden. Maak dus een vaste prijsafspraak met het ontruimingsbedrijf en een goede planning. Vervolgens geeft u het ontruimingsbedrijf een lijst met alle spullen die u wilt behouden. Zo weten de ontruimers welke spullen bewaard moeten worden. Voor de overige inboedel kunt u ook bepalen wat ermee moet gebeuren. Wilt u spullen doneren aan de kringloop, weggeven aan vrienden of familie, of toch laten recyclen? Zorg dat dit vooraf goed duidelijk is voor de ontruimers. Ten slotte is het belangrijk dat u op de dag van de ontruiming goed bereikbaar bent voor als de ontruimers nog vragen hebben.

Wat zijn uw ervaringen met een woningontruimingsbedrijf? Deel uw ervaring met ons via ons contactformuliercontactformulier. Hartelijk dank voor uw reactie!

Back To Top