skip to Main Content
Woningontruiming In Tijden Van Corona, Hoe Zit Het Precies?

Woningontruiming in tijden van corona, hoe zit het precies?

Woningontruiming in een vreemde periode

We bevinden ons nu in een erg ongewone periode met veel coronamaatregelen. Toch moet het gewone leven ook op de een of andere manier doorgaan. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat jij of een familielid of vriend gaat verhuizen. Ook kan het zo zijn dat iemand komt te overlijden. In beide gevallen is het nodig om een woning te ontruimen. Is het nog wel mogelijk om met de hulp van een ontruimingsbedrijf bijvoorbeeld een woningontruiming in Haarlem uit te voeren? Wij vertellen er in dit blog meer over.

Huisuitzettingen niet toegestaan

Door het coronavirus zijn heel veel bedrijven in de problemen gekomen. Ook kunnen sommige werknemers niet meer naar hun werk gaan door de maatregelen die genomen zijn om verspreiding te voorkomen. Dat betekent dat flink wat mensen in de financiële problemen zijn gekomen. Daarom heeft het kabinet de beslissing genomen om het verhuurders te verbieden om mensen uit huis te zetten, als zij door het virus hun inkomsten kwijt zijn geraaktt. Huisuitzettingen om deze reden zijn dan ook niet toegestaan tijdens deze periode.

Woningontruiming met voorzorgsmaatregelen

Maar een huisuitzetting is niet de enige reden waarom een ontruimingsbedrijf ingezet zou worden. Ook bij een verhuizing of een overlijden vinden sommige mensen het prettig om de woningontruiming over te laten aan een professioneel ontruimingsbedrijf. Dat kan, ook in tijden van de coronacrisis, gelukkig nog steeds. De bedrijven nemen echter wel een aantal maatregelen, zoals:

  • Ze werken het liefst alleen, zonder dat u meehelpt. Sommige bedrijven zouden het zelfs prettiger vinden als u zelf helemaal niet aanwezig was
  • Ze dragen handschoenen, en eventueel een mondkapje
  • Ontruimingsbedrijven werken niet in verzorgingstehuizen
  • Er wordt gepaste afstand van anderhalve meter gehouden
  • Door de maatregelen kan de ontruiming wat langer duren, omdat er bijvoorbeeld minder mensen in een lift mogen

De maatregelen die genomen worden kan per ontruimingsbedrijf nogal verschillen. Wij raden u dan ook aan om ernaar te vragen wanneer u contact opneemt met het ontruimingsbedrijf.

Back To Top