skip to Main Content
Wespennest Laten Verwijderen

Wespennest laten verwijderen

Zo verwijder je een wespennest

Heb je last van een wespennest in een beschutte ruimte zoals de zolder of een kruipruimte? Zolang je geen last hebt van de wespen is het advies altijd het wespennest te laten zitten. Wespen leven immers maar één seizoen en sterven na de zomer weer. Alleen de koningin zal het overleven om vervolgens ergens te overwinteren en volgend jaar weer een nest te starten. Heb je wel last van de wespen omdat het nest bijvoorbeeld in je tuin zit? Dan wil je er natuurlijk vanaf. Gelukkig zijn er diverse manieren om een wespennest te (laten) verwijderen.

Wespennest verwijderen met water

Plaats hierbij een emmer water met een stoffen zak onder het wespennest. Doe de stoffen zak snel en voorzichtig over het nest en knoop hem goed dicht zodat er geen enkele wesp uit kan ontsnappen. Haal het nest voorzichtig los en laat hem in het water zakken. Plaats dan snel een zwaar voorwerp op het nest zodat het onder water blijft. Laat het geheel minstens één nacht staan zodat alle wespen verdrinken. Probeer nooit wespen met kokend water te doden. Je zult ze waarschijnlijk niet allemaal te pakken krijgen en de wespen die ontsnappen zullen je alles behalve dankbaar zijn.

Wespennest uitroeien met water en zeep

Als je geen pesticiden wilt gebruiken is dit een goede methode om een wespennest uit te roeien. Maak een zeepoplossing d.m.v. een kleine lading afwasmiddel van ¼ kopje in een liter water te vermengen. Doe de oplossing in een spuitfles en spuit een harde stroom water in de ingang van het nest. Doe dit tien tot vijftien seconden lang. Heb je een wespennest in de grond? Giet de oplossing dan in de ingang en plaats er daarna iets zwaars op zoals een steen ter afsluiting. Deze oplossing kan effectief zijn, maar hij dient vaak enkele keren herhaald te worden omdat de oplossing elke wesp moet raken.

Wespennest laten verwijderen door een professional

Als je snel en zonder risico’s van een wespennest af wilt komen, is het aan te raden om een wespennest verwijderen aan een professional over te laten. Een professional zal altijd een inspectie doen en jou de beste methode voorleggen. De uiteindelijke bestrijding is altijd effectief, milieuvriendelijk en veilig voor kinderen en huisdieren. Vaak krijg je ook naderhand preventieadvies voor de toekomst. Zo weet je zeker dat je veilig en blijvend van die vervelende wespen af bent.

Heb je ervaring met het verwijderen van wespennesten? Zie je enkele methoden hier niet bijstaan? Deel ze met ons via het contactformulier

Back To Top