skip to Main Content

Welke edelstenen passen bij je sterrenbeeld?

Passende edelstenen

Tegenwoordig hoor je steeds meer lovende verhalen over de helende werking van edelstenen. Deze stenen zijn verbonden aan de stand van de planeten en hebben dan ook op ieder sterrenbeeld een andere werking. Omdat sommige edelstenen aan meer dan één planeet verbonden zijn, overlappen ook de effectieve kristallen voor ieder sterrenbeeld. Zo heerst Jupiter over Boogschutter en Vissen en worden deze dan ook verbonden aan dezelfde edelstenen. Het navigeren door deze edelstenen is echter een hele uitdaging. Wij willen je dan ook graag een handje helpen, door de meest geschikte edelstenen voor elk sterrenbeeld op een rij te zetten.

Eeuwenlang gebruik

Het gebruik van edelstenen is niet slechts een trend van de laatste jaren die uit Hollywood aan is komen waaien. Archeologen hebben namelijk al kristallen gevonden die duizenden jaren geleden al als sieraden gedragen werden. Ze werden gevonden in onder andere Babylonië, Egypte en China. Tot de 18de eeuw werden ze zeer regelmatig gebruikt in medicijnen in verpulverde vorm en werd ook de gehele steen gedragen voor de helende werking.

Hoe werken kristallen?

Mensen die gebruik maken van edelstenen voor hun helende werking, geloven in het effect van energetische vibratie. Alles bestaat uit energie met een bepaalde trillingsfrequentie, zo ook mensen en edelstenen. Deze trillingen zijn verbonden met elkaar en beïnvloeden elkaar. Wanneer je een kristal vasthoudt of bij je draagt, zorgt de energetische trilling van de steen voor een bepaald effect op je lichaam. Echter werkt het ook andersom, de trillingen van jouw lichaam worden overgedragen aan de steen. Zo zijn edelstenen in staat om veel ‘zware’ energie die zorgt voor negatieve mentale, fysieke en emotionele effecten, over te nemen. Ten slotte worden de mineralen van de edelstenen opgenomen in de huid, waardoor het in het bloed terechtkomt. Edelstenen hebben dus een grote verscheidenheid aan positieve effecten!

De edelstenen voor jouw sterrenbeeld

Welke edelsteen past er nu precies bij jouw sterrenbeeld? Wij zetten het voor je op een rij:

 • Ram (21 maart t/m 20 april): bloedsteen
 • Stier (21 april t/m 21 mei): smaragd
 • Tweelingen (22 mei t/m 21 juni): topaas, tijgeroog, agaat
 • Kreeft (22 juni t/m 23 juli): maansteen, opaal
 • Leeuw (24 juli t/m 23 augustus): diamant, kwarts, kristal, gele saffier, robijn
 • Maagd (24 augustus t/m 23 september): topaas, citrien, agaat
 • Weegschaal (24 september t/m 23 oktober): peridot, toermalijn
 • Schorpioen (24 oktober t/m 22 november): granaat, robijn
 • Boogschutter (23 november t/m 22 december): saffier, topaas, amethist
 • Steenbok (23 december t/m 20 januari): onyx, shungiet, hematiet, lapis lazuli
 • Waterman (21 januari t/m 18 februari): onyx, shungiet, hematiet, lapis lazuli
 • Vissen (19 februari t/m 20 maart): saffier, topaas, amethist

Ervaar de effecten

Ben jij benieuwd naar de effecten van de edelstenen die geschikt zijn voor jouw sterrenbeeld? Dan kun je in een betrouwbare webshop kiezen voor een grote edelsteen die je in je huis of op kantoor kunt plaatsen. Ook zijn er mooie sieraden gemaakt van jouw kristal verkrijgbaar. Hiermee draag je de helende werking van de edelstenen van je sterrenbeeld gewoon bij je!

Back To Top