skip to Main Content
Waterontharder Kopen

Waterontharder kopen

Waarom een waterontharder kopen?

Je hebt misschien weleens van een waterontharder gehoord. Maar wat heb je nu precies aan een waterontharder? Wat doet het voor je en wat zijn de voordelen? Een waterontharder haalt de kalk uit je leidingen. Kalk is een combinatie van calcium en magnesium die altijd in bepaalde hoeveelheden meekomt uit grondwater. Hoeveel verschilt per regio en waterleidingbedrijf. Een zekere hoeveelheid kalk zal echter altijd in je water zitten. Kalk is wat zorgt voor die doffe witte aanslag op je vaat. Ook verstopt het je leidingen en je sanitair. Daarom is een waterontharder zo handig: deze voorkomt namelijk dat deze vervelende kalk in je water terecht komt. Lees snel verder welke voordelen een waterontharder allemaal biedt.

Hoe een waterontharder werkt

Een waterontharder wordt bijna altijd in de meterkast geplaatst na de watermeter. Afhankelijk van je woning kan deze ook worden geplaatst in je garage, bijkeuken, trapkast of waterput. Hoe dan ook: zodra deze geplaatst is zorgt deze ervoor dat er geen kalk meer in je leidingen en water komt. Sommige waterontharders doen dit door speciaal zout waarmee de calcium en magnesium uit het water worden gefilterd. Andere soorten waterontharders doen dit door een speciale wervel methode. Deze methode zorgt ervoor dat calcium en magnesium niet meer samengevoegd worden en dus geen kalk meer vormen. Hoe dan ook: van kalk heb je met beide methoden geen last meer, en dat biedt veel voordelen.

De voordelen van waterontharders

Met een waterontharder heb je geen last meer van de nadelen van kalk in je leidingen. Veel kalk zorgt er namelijk voor dat bijvoorbeeld je waterkoker harder moet werken om je water aan de kook te brengen. Ook moet je vaatwasser harder werken om je vaat schoon te krijgen. Tot slot wordt water met veel kalk erin ook wel ‘hard water’ genoemd. Met een ontharder krijgt u ‘zacht water’ en dat smaakt een stuk lekkerder! Met een ontharder heb je dus lekkerder water, geen kalkaanslag en bespaar je op energiekosten.

Ervaring met waterontharders

Een waterontharder kopen brengt dus een boel voordelen met zich mee. Zowel op financieel gebied als op huishoudelijk gebied. Want wie wil er nu niet lagere energiekosten, minder schoonmaakwerk aan sanitair en het lekkerste drinkwater mogelijk?

Heb je ervaring met waterontharders? Wil je deze ervaringen met de wereld delen? Laat het weten via het contactformulier.

Back To Top