skip to Main Content
Wat Is Wellness Voor Thuis?

Wat is wellness voor thuis?

Tips om thuis te genieten van wellness

Wellness staat voor de menselijke zoektocht naar de balans tussen lichaam en geest. Toch wordt het woord wellness vooral gebruikt als synoniem voor een lekker dagje of avondje relaxen in een sauna of hottub. Liefst ook met aandacht voor de inwendige mens in een wellnesscentrum. Maar wat is wellness nu eigenlijk? Kan het ook thuis? Een wellness specialist kan u er alles over vertellen. Maar voor nu moet u het met onze uitleg doen.

Betekenis van wellness

Wellness heeft veel betekenissen (gekregen). Tegenwoordig wordt het woord wellness te pas en te onpas gebruikt. De essentie van het woord is echter nooit verloren gegaan. Het staat nog altijd voor een gezonde manier van leven én bewegen, ofwel: welbevinden!. Geestelijk welzijn speelt ook een belangrijke rol in wellness. Overigens wordt wellness door iedereen anders ervaren. Zo kan de ene persoon zich toeleggen op het nuttigen van gezonde voeding, terwijl de ander dagelijks met plezier zijn of haar yoga oefeningen uitvoert.

Kuuroorden

Wellness is iets waar de mens al eeuwenlang behoefte aan heeft. De oude Grieken en Romeinen deden al een dagje wellness. In een ver verleden waren er aan de Middellandse Zee vele kuuroorden en spa’s waar men meestal om gezondheidsredenen naar toe ging. We kunnen dus stellen dat onze voorouders ook al op zoek waren naar een gezonde manier van leven.

Dagje relaxen

Nu staat een dagje wellness voor veel mensen gelijk aan een dag ontspanning. Een dag zonder prikkels of ‘moetjes’. Een bezoek aan een sauna is daar een goed voorbeeld van: het is immers een ideale plek om ongestoord te onthaasten. Maar een dagje wellness hoeft niet alleen een dagje sauna te zijn. Combineer uw bezoek aan de sauna met bijvoorbeeld een relaxerende massage, yoga of gezonde maaltijd. Dan is uw wellness beleving compleet.

Thuis genieten van wellness

U kunt ook uw eigen tuin omtoveren in een weldadig kuuroord. Daarvoor kunt u inspiratie en advies opdoen bij een echte wellness specialist. Neem er gerust eens een kijkje. Meer weten over wellness en/of gezondheid? Lees dan onze andere blogs over gezondheid.

Back To Top