skip to Main Content
Wat Is Hamsterscaping?

Wat is hamsterscaping?

Alles om je gerbil of hamster gelukkig te maken

Hamsters en gerbils zijn actieve en nieuwsgierige beestjes. Om zich op het kleine oppervlak van hun kooi te kunnen vermaken, is er wel het één en ander aan vertier nodig. En dat is waar hamstersscaping om de hoek komt kijken. Inderdaad: hamsterscaping, de manier om een hamster of gerbil als huisdier zijn natuurlijke gedrag te kunnen laten vertonen. Hier gaat inmiddels een hele industrie aan benodigdheden achter schuil. Ik vertel je er alles over in dit blog.

Wat is hamsterscaping

Bij hamsterscaping wordt een hamster- of gerbilverblijf op dusdanige manier ingericht, dat ze zich helemaal op hun gemak voelen om hun natuurlijke gedrag te vertonen. Neem je een hamster als huisdier, dan ben je eigenlijk wel verplicht om je hierin te verdiepen. Dit varieert van benodigdheden als de juiste bodembedekking, tot leuke speeltjes als een looprad om lekker in te rennen en tunnels, tot een speelhuisje om in te slapen en nog veel meer.

Hamsters houden van natuurlijke materialen

Koop je speeltjes voor je hamster of gerbil? Kies dan het liefste voor natuurlijke materialen en neutrale kleuren. Dat felroze looprad vinden wij misschien “echt cute”, je hamster of gerbil is het daar bepaald niet mee eens. Die heeft een duidelijke voorkeur voor neutrale tinten net als in de natuur.

Basis van een hamsterkooi of terrarium

Met hamsterscaping kun je het zo gek maken als je wilt. Een bepaalde basis moet natuurlijk altijd aanwezig zijn. Belangrijke aandachtspunten zijn:

  • Minimaal 20-30 cm bodembedekker om in te kunnen graven
  • Een schuilplaats om in te slapen en schuilen
  • Iets te knagen voor hun tanden
  • Plekjes om te kunnen schuilen
  • Neutrale tinten om stress te voorkomen
  • Plaatsing op een rustige, donkere plek omdat het nachtdieren zijn
  • Zandbad voor hun vacht

Hamster en gerbil benodigdheden kopen

Wat is de beste plaats om hamster en gerbil benodigdheden kopen? Dat is natuurlijk online! De keuze is reuze en alles wordt gewoon thuisbezorgd. Lekker makkelijk dus.

Vond je iets niet helemaal duidelijk aan dit artikel of wil je graag meer weten over de benodigdheden voor hamsters en gerbils? Stuur me dan een berichtje .

Back To Top