skip to Main Content
Wat Doet Een HR Afdeling?

Wat doet een HR afdeling?

De taken van een HR afdeling

Iedereen is bekend met het begrip HR afdeling. Iedereen heeft er weleens van gehoord en iedereen heeft er wel een bepaald beeld bij. Maar wat doet een HR afdeling nu eigenlijk? Waar is de afdeling nu eigenlijk echt verantwoordelijk voor? In dit blog lees je meer over wat een HR afdeling precies doet. Lees snel verder.

Integratie nieuwe medewerkers

Als we het hebben over de instroom, uitstroom en doorstroom van medewerkers, heeft iedereen daar wel een duidelijk beeld bij. Iets anders wat de HR afdeling doet is het goed laten integreren van medewerkers. Voor nieuwe medewerkers is het belangrijk dat ze goed ingewerkt worden en mee worden genomen in de bedrijfscultuur. Dit geld natuurlijk voor alle bedrijven, zowel een klein bedrijf in Meppel als een groot bedrijf in Rotterdam heeft baat bij goede HR dienstverlening.

Optimaliseren werkplek

Je wilt als bedrijf natuurlijk dat je medewerkers gelukkig zijn en op hun plek zitten. Dit is essentieel voor de productiviteit. De HR afdeling kan hiervoor diverse gesprekken houden met werknemers om te achterhalen waar behoefte aan is. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat er concentratieproblemen zijn door veel omgevingsgeluiden. Het kan ook zijn dat bepaalde kleuren of een gebrek aan decoratie in het kantoor voor verminderde motivatie zorgen. Het is belangrijk dat HR actief dit soort problemen signaleert en erop inspeelt.

Gelukkig op het werk

Voor de HR afdeling is het belangrijk dat het werkgeluk goed gemonitord en bewaakt wordt. Werkgeluk is een veelomvattend begrip. Het gaat er uiteindelijk om dat medewerkers het gevoel hebben dat ze goed op hun plek zitten. Hiervoor is duidelijke waardering nodig vanuit zowel collega’s als leidinggevenden. Andere manieren waarop bedrijven zorgen voor voldoende werkgeluk is bijvoorbeeld door te tafeltennissen of te tafelvoetballen in de pauze. Het regelmatig organiseren van bedrijfsuitjes is ook een bekende.

Meer informatie

Zoals je leest heeft een HR afdeling een belangrijke verantwoordelijkheid. Want gelukkig personeel betekent actief en gemotiveerd personeel. En dat komt de productiviteit altijd ten goede. Heb jij een eigen bedrijf in Rotterdam? Informeer gerust voor meer informatie over goede HR dienstverlening in Rotterdam.

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Stel ze gerust via het contactformulier.

Back To Top