skip to Main Content
Waarom Voor Vloercoating Kiezen?

Waarom voor vloercoating kiezen?

Betaalbaar alternatief voor een gietvloer

Bent u op zoek naar een betaalbaar alternatief voor een gietvloer? Dan is een coatingvloer misschien wel iets voor u! In dit blog vertelt de vrije tribune u graag meer over coatingvloeren. Als u een coatingvloer wilt dan kunt u het beste een professional inschakelen om deze bij u te laten installeren.

Wat is vloercoating?

Een vloercoating is eigenlijk geen echte vloer maar een beschermlaag van 1 millimeter dikte die over uw huidige vloer wordt gegoten. Zo krijgt uw vloer binnen de kortste keren een nieuw en strak uiterlijk. De coatinglaag bestaat net als een gietvloer uit waterdichte kunsthars op basis van epoxy of polyurethaan. U heeft voor uw coatinglaag de keuze uit een matte of een glanzende afwerking, ook transparante vloercoating behoort tot de mogelijkheden.

Redenen om te kiezen voor vloercoating

Wanneer u kiest voor vloercoating, dan profiteert u van een aantal voordelen. Deze voordelen zetten wij graag voor u op een rij.

  • Vloercoating is goedkoper dan een gietvloer
  • Het is stofvrij, vloeistofdicht en slijtvast
  • Het zorgt voor een verzorgde en strakke uitstraling van uw vloer
  • Vloercoating is leverbaar in alle kleuren
  • U kunt vloercoating zelfs aanbrengen over een beschadigde gietvloer
  • De plaatsing duurt maximaal twee dagen

Verschillende soorten vloercoating

Er zijn drie soorten vloercoatings te onderscheiden: epoxy, polyurethaan en acrylaat. Epoxy is zeer hard en goed opgewassen tegen chemische verontreiniging. Deze coating wordt daarom vaak gebruikt in fabrieken en in andere industriële omgevingen. Coatings van polyurethaan zijn iets zachter en goed bestand tegen uv-licht. Deze coating verhoogt bovendien het loopcomfort. De acrylaat coating is een verflaag op basis van acrylaat. Deze zal niet volstaan wanneer u er een vloer duurzaam mee wilt beschermen.

Back To Top