skip to Main Content
Antwoord Op 3 Veelgestelde Vragen Aan De Slotenmaker

Antwoord op 3 veelgestelde vragen aan de slotenmaker

Het belang van een goede slotenservice

Veel woningeigenaren krijgen weleens te maken met een slotenmaker. Er zijn verschillende redenen waarom een slotenservice ingezet kan worden, en dat is niet alleen wanneer er ingebroken is. Wij gingen daarom langs bij een slotenmaker om antwoord te krijgen op drie veelgestelde vragen over slotenmakers en hun service.

1. Wanneer moet een slotenmaker gebeld worden?

Er zijn verschillende situaties waarin een slotenmaker gebeld moet worden. De meest voorkomende gevallen zijn:

  • Bij het afbreken van de sleutel in een slot
  • Als er in een woning ingebroken is, of er een poging tot inbraak gedaan is
  • Wanneer de huissleutel gestolen is, of wanneer die verloren is
  • Als iemand zichzelf buitengesloten heeft
  • Wanneer de sloten vervangen moeten worden omdat ze oud en niet meer veilig zijn

Er zijn ook slotenmakers die hulp met autosloten aanbieden. Bijvoorbeeld wanneer u de auto op slot heeft gedaan, en de sleutel nog in de auto ligt.

2. Is een slotenmaker altijd bereikbaar?

Niet elke slotenmaker is altijd bereikbaar. Dit is een probleem, want het verlies van een sleutel, inbraak of het afbreken van de sleutel in het slot kan op elk moment van de dag voorkomen. Gelukkig zijn er wel slotenmakers die 24/7 beschikbaar zijn. Zij bieden ook vaak een spoedservice aan, waarbij ze binnen 30 minuten al op locatie zijn. Voor het inschakelen van een slotenservice in het weekend of in de avond, worden over het algemeen wel iets hogere tarieven gehanteerd. Dat verschilt echter per slotenmaker, en hiervoor kunt u natuurlijk altijd contact opnemen.

3. Waar moet ik op letten bij het kiezen van een slotenmaker?

Helaas zijn er flink wat malafide slotenmakers actief. Er zijn een aantal voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen om te zorgen dat u een betrouwbare partij inschakelt. Wij raden sowieso aan om altijd de online reviews van de slotenmaker te bekijken, ook wanneer het om een spoedgeval gaat. Een betrouwbare slotenmaker kan u tevens vooraf al een vrijblijvende offerte aanbieden. Vraag altijd vooraf naar de totale kosten. Zo kunt u ervoor zorgen dat u een betrouwbare slotenmaker inschakelt.

Back To Top