skip to Main Content
Voordelen Van Pvc-vloeren

Voordelen van pvc-vloeren

Ga voor een pvc-vloer

Steeds vaker gaan mensen voor een pvc-vloer wanneer ze hun oude vloer vervangen of de eerste vloer in hun nieuwe woning leggen. Waar komt deze trend vandaan? Het leggen van een pvc-vloer heeft namelijk héél veel voordelen. Welke? We sommen ze voor je op in dit blog.

Ze gaan lang mee

Een pvc-vloer is gemaakt van kunststof en bevat diverse lagen polyvinylchloride. Daar komt bij kijken dat een pvc-vloer zowat niet van echt hout te onderscheiden is. Hiermee is de vloer aanzienlijk makkelijker in onderhoud en kan het goed tegen een stootje of vocht. Qua reiniging is af en toe dweilen en stofzuigen voldoende. Als klap op de vuurpijl heeft pvc een beschermende laag waardoor je er niet snel krassen of deuken in zult hebben.

Geluiddempende werking

Woont u in een appartement of een studio van een gehorig gebouw? Dan is een pvc-vloer al helemaal uw grootste vriend. De pvc-vloer staat namelijk bekend om zijn geluidsdempende werking. Dit komt door de hoge dichtheid van het materiaal. Hierdoor komt er minder lucht in en kan er dus minder geluid getransporteerd worden door het materiaal. Je doet dus niet alleen jezelf maar ook je (onder)buren een groot plezier met een pvc-vloer.

Geschikt voor vloerverwarming

Pvc-vloeren staan erom bekend dat ze zich snel aanpassen aan de temperatuur in de kamer. Doordat ze hiermee goed warmte doorlaten, zijn de meteen erg geschikt voor vloerverwarming. Het risico op beschadigingen door vloerverwarming is ook klein met pvc-vloeren.

Verdiep je in de wereld van pvc-vloeren

Als je je verdiept in de wereld van pvc-vloeren, gaat er een wereld voor je open. Ze zijn te krijgen in veel patronen, stijlen, soorten en maten. Met een pvc-vloer kun je dus altijd een vloer hebben die past bij jouw stijl en smaak.

Meer weten over pvc-vloeren? Neem gerust contact met ons op.

Back To Top