skip to Main Content

Vloerkleden en allergieën

Vloerkleden en allergieën: je zou het misschien niet verwachten maar als je last hebt van allergieën, dan kunnen vloerkleden je ontzettend goed van dienst zijn! Misschien heb je er al wel eens iets over gelezen maar weet je niet precies meer hoe het zit? Geen probleem, hieronder lees je alles over vloerkleden en allergieën en hoe je met een wollen vloerkleed misschien nog wel de beste oplossing in je woon- of slaapkamer hebt liggen!

Stof op z’n plek

Een van de bekendere allergieën in een huishouden is de allergie voor huisstofmijt. En zoals de naam al aangeeft, kun je je wel voorstellen dat je dan niet op stof zit te wachten! Het grote voordeel van een vloerkleed is dat deze kleine stofjes, kruimeltjes en andere troepjes vasthoudt in de oppervlakkige vezels. Daarmee voorkom je dat die troepjes je hele huis doorgaan. Om de zoveel dagen eventjes licht stofzuigen en niet alleen stof, maar ook huisstofmijten verdwijnen als sneeuw voor de zon! Maar ook bij andere allergieën, zoals die voor katten- of hondenharen, is een vloerkleed een slimme oplossing aangezien de haren hier ook op blijven liggen. Krijg je iemand op visite met zo’n allergie? Even goed stofzuigen en je visite zal een stuk minder klachten ervaren!

Wollen vloerkleed tegen allergie én bacteriën

Hét grote voordeel van een wollen vloerkleed ten opzichte van andere stoffen is je misschien wel bekend: de stof wol heeft namelijk een heel prettige eigenschap, en dat is dat het bacteriewerend is! Daarmee heb je met een wollen vloerkleed naast het feit dat het troepjes, stofjes en haren vasthoudt een ideaal vloerkleed dat helpt om allergieën tegen te gaan maar ook nog eens zorgt dat bacteriën geen kans krijgen om in het kleed te gaan zitten. En dan maakt het trouwens niet uit om wat voor soort vloerkleed het gaat, of dit nu hoogpolig of juist laagpolig is. Met een wollen vloerkleed zit je sowieso goed!

Back To Top