skip to Main Content
Verhuisbedrijf Inhuren? Let Hierop!

Verhuisbedrijf inhuren? Let hierop!

Let hierop bij een verhuisbedrijf

Sta je op het punt te gaan verhuizen? Heb je geen zin om vrienden en familie om hulp te vragen? Dan kun je natuurlijk altijd een verhuisbedrijf inhuren. Maar omdat het ene bedrijf het andere niet is en je altijd meer spullen in huis hebt dan je denkt, is het verstandig om van tevoren op een paar dingen te letten. Welke dat zijn lees je in dit blog.

Het aantal m³

Het is natuurlijk het fijnst om je complete inboedel in een keer te verhuizen. Daarom is het verstandig om na te gaan hoeveel m³ je aan opslagruimte nodig hebt. Je kunt zelf gaan meten, maar veel verhuisbedrijven hebben gelukkig een speciale ruimte calculator hiervoor of een medewerker die langskomt om bij jouw thuis te meten. Zo heb je straks niet te weinig ruimte of juist teveel. Dat scheelt weer in de kosten!

Check het kostenplaatje

Het inhuren van een verhuisdienst is natuurlijk nooit gratis. De kosten verschillen echter heel erg per bedrijf. Dit komt doordat verhuisbedrijven hun kosten allemaal op hun eigen manier berekenen. Bij het ene bedrijf valt het ene onder de kostprijs en bij het andere bedrijf valt het andere onder de kostprijs. Check dus altijd of een verhuisbedrijf met bijvoorbeeld een uurtarief werkt of met een all-inprijs. Controleer ook of een bedrijf in het weekend duurder is dan doordeweeks. Je zult jezelf er later dankbaar voor zijn.

Schade treed vaak op

Ook al ga je in zee met het beste van het beste bedrijf, ongelukken gebeuren nu eenmaal. Daarom is het verstandig om je spullen goed in te pakken in bijvoorbeeld noppenfolie, bubbeltjesplastic of verhuisdekens. Het is ook verstandig om te controleren in hoeverre jouw gekozen verhuisbedrijf verantwoordelijk is voor eventuele schade. Controleer ook nog even je eigen inboedelverzekering en je weet zeker dat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Ga recensies na

Recensies kunnen zeer veelzeggend zijn. Helaas draaien veel bedrijven hun hand er niet voor om zelf positieve recensies over zichzelf te plaatsen of om negatieve te verwijderen. Bekijk dan ook altijd de recensies van een onafhankelijke website. Dan weet je zeker dat deze door echte mensen zijn geschreven.

We hopen dat je met deze verhuistips wat wijzer bent geworden. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws op het gebied van wonen? Hou dan vooral ons blog in de gaten!

Back To Top