skip to Main Content
Vanaf 1 Juni Weer American Pancakes In De Pijp

Vanaf 1 juni weer American pancakes in de Pijp

De horeca in de Pijp gaat weer open

Het zal je niet ontgaan zijn dat de horecazaken vanaf 1 juni zeer waarschijnlijk weer open mogen. Dit werd door premier Mark Rutte aangekondigd in de persconferentie van 6 mei 2020. Goed nieuws! Natuurlijk dienen de restaurants en cafés zich wel te houden aan een aantal maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De vrije tribune zocht voor je uit hoe dit eruit gaat zien.

American pancakes eten in de Pijp

Ook in Amsterdam mogen restaurants en cafés hun deuren weer openen. Zo ook ons favoriete pannenkoekenrestaurant waar je lekkere fluffy American pancakes in de Pijp kunt eten! Maar aan welke richtlijnen dient zo’n restaurant zich dan te houden? De Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft een aantal maatregelen opgesteld. Een bezoek aan een restaurant gaat er dan als volgt uitzien:

  • Klanten moeten voorafgaand aan hun bezoek reserveren
  • Tijdens het maken van de reservering worden er een aantal controlevragen gesteld. Gasten met symptomen van het coronavirus mogen helaas niet langskomen
  • Gasten mogen het restaurant met maximaal vier personen per groepje bezoeken. Voor huishoudens bestaande uit meer dan vier personen wordt wel een uitzondering gemaakt
  • Alle gasten dienen anderhalve meter afstand tot elkaar te bewaren
  • De tafels, stoelen, en menukaarten worden na ieder bezoek grondig gereinigd

Het horecapersoneel mag uiteraard wel bij de gasten aan tafel komen staan om bestellingen op te nemen, uit te serveren en om de tafel af te halen. Dit is mogelijk vanwege het controlegesprek dat vooraf is gevoerd.

Eindelijk weer uit eten

Vanwege de anderhalve meter afstand zullen er veel minder mensen in een horecazaak naar binnen mogen. Daarom gaan wij vast een reservering maken om pancakes te gaan eten in de Pijp. Zo weten we zeker dat er straks een plekje voor ons vrij wordt gehouden!

Back To Top