skip to Main Content
Uitzendbureau Beginnen

Uitzendbureau beginnen

Tips voor het starten van je eigen uitzendbureau

Heb jij flink wat ervaring opgedaan in een respectabele carrière? Heb jij de afgelopen jaren een flink netwerk opgebouwd? Dan heb je misschien wel genoeg kennis in huis om je eigen uitzendbureau te beginnen. Maar hoe begin je daar nu mee? Wees niet bang: in dit blog lees je enkele tips die jou gegarandeerd op weg zullen helpen.

Durf je te specialiseren

Veel startende ondernemers maken de fout zich te breed te willen oriënteren. Dit terwijl bedrijven juist vaak op zoek zijn naar specialisaties. Klanten zijn vaak dan ook bereid een hoger tarief te betalen voor gespecialiseerd personeel. Deze professionals weten namelijk precies wat er speelt in een bepaalde markt. Kijk dus waar je affiniteit mee hebt qua branche en wees niet bang je daarop te richten. Zo ben je je doelgroep alleen maar beter van dienst.

Werk slim samen

Er is nu eenmaal veel concurrentie in het werkveld, en de arbeidsbemiddeling is geen uitzondering op die regel. Daarom is het verstandig om slimme samenwerkingen aan te gaan. Kies er bijvoorbeeld voor om de salarisadministratie uit te besteden aan een gerenommeerd payrollbedrijf. Ook kun je je aansluiten bij een franchiseformule om naamsbekendheid te werven.

Zorg voor slimme investeringen

Zoals altijd wanneer je een eigen bedrijf begint, zul je startkapitaal nodig hebben. Naast de gebruikelijke kosten heb je voor een uitzendbureau specifieke kosten te maken zoals de voorfinanciering van lonen. De uitzendbranche kan er winstgevend zijn, maar de kosten gaan altijd voor de baten hier. Als je dit niet lukt kan het verstandig zijn om samen te werken met een goede backoffice partij.

Zorg voor de juiste SBI-code

Als je een uitzendbureau begint, heb je misschien speciale vergunningen nodig. Zorg er dan ook voor dat je, als je je hebt ingeschreven bij de KvK, de juiste SBI-code selecteert voor uitzendondernemers. Het is sinds 2020 namelijk niet meer mogelijk om een andere SBI-code te gebruiken.

Behoefte aan meer tips over het starten van je eigen (uitzend) onderneming? Vul dan gerust ons contactformulier in. We helpen je graag verder.

Back To Top