skip to Main Content
Trucs Die Inbrekers Gebruiken

Trucs die inbrekers gebruiken

Deze methoden zijn populair bij inbrekers

Dieven gebruiken de meest uiteeinlopende trucs om te controleren of de bewoner van een pand thuis is en of het dus mogelijk is om in te breken in de woning. In dit blog op de Vrije Tribune vertellen wij je hier alles over, zodat jij weet waar je op moet letten en een woninginbraak kan voorkomen. Wil jij zeker weten dat je pand goed is beveiligd? Laat dan een veiligheidscheck uitvoeren door een ervaren slotenmaker.

Papiertjes bij de autobanden

Door papiertjes neer te leggen bij de banden van je auto, kunnen inbrekers controleren of er nog in de auto is gereden. Als de auto na een paar dagen nog precies bij de papiertjes staat, dan is deze waarschijnlijk niet gebruikt. Dus dan zou het kunnen dat de eigenaar van de auto niet thuis is. Zeker bij auto’s die op de oprit geparkeerd staan is deze truc populair. Houd niet alleen je eigen auto, maar ook die van de buren in de gaten. Zie je bij hun auto papiertjes liggen? Haal ze dan weg!

De deurbel afplakken

Het lijkt misschien een flauwe grap, maar het afplakken van een deurbel is helaas een veelgebruikte truc van inbrekers om te checken of de bewoner thuis is. Door simpelweg een plakbandje over de bel te plakken, blijft deze continu rinkelen. Vervolgens verstopt de inbreker zich en als er na een half uur nog niemand is komen kijken, dan is de kust waarschijnlijk veilig.

Takjes tegen de voordeur plaatsen

Voor deze methode zet een inbreker rechtop een takje tegen de voordeur. Staat het takje na een paar dagen nog steeds in dezelfde positie? Dan is de bewoner van het pand waarschijnlijk niet thuis. In een variatie hierop worden er takjes of papiertjes tussen de sponning van de deur gestopt, deze vallen naar beneden wanneer de deur wordt geopend.

Back To Top