skip to Main Content
Tips Bij De Aanschaf Van Gordijnen

Tips bij de aanschaf van gordijnen

Kies een soort gordijn

Ben je op zoek naar gordijnen en heb je zogenaamde keuzestress? Er is namelijk een hele ruime keuzen aan gordijnen. Zo heb je bijvoorbeeld overgordijnen, maar ook vitrages. Daarom is het belangrijk om eerst de functie van het gordijn te weten. Wil je een verduisterend gordijn? Kies dan voor een overgordijn. Ben je op zoek naar een gordijn dat je huis helemaal afmaakt, of juist een gordijn voor de sfeer? Laat je dan inspireren door de vitrages!

Voering in gordijnen is een goed idee

Gevoerde gordijnen is een investering, maar het heeft veel voordelen. We zetten de voordelen voor jou op een rijtje:

  1. Gevoerde gordijnen zijn zeer geschikt voor de slaapkamer, het is verduisterend
  2. Gevoerde gordijnen zijn isolerend, goed voor de warmte en voor je portemonnee
  3. Gevoerde gordijnen zijn zwaarder, waardoor ze beter vallen
  4. Gevoerde gordijnen verbeteren de akoestiek in de ruimte en werken geluiddempend
  5. Gevoerde gordijnen beschermt tegen verkleuring

Denk aan een ophangsysteem!

Je zal het misschien snel vergeten, maar een ophangsysteem voor het gordijn is minstens zo belangrijk. Er zijn verschillende soorten ophangsystemen: een roede, rails of lussen of ringen. Als je de gordijnen aan lussen hangt, geeft dit een gezellige sfeer mee. Lussen zorgen er namelijk voor dat je gordijnen niet strak hangen. Ringen zorgen voor een natuurlijke plooi, omdat de gordijnen omdat je het gordijn dan golvend ophangt. En houd je van gordijnen die wat strakker hangen? Dan kies je voor een roede om je gordijnen aan op te hangen!

Gordijnen creëren ruimte

Gordijnen kunnen je ruimte groter of kleiner maken. Als je bijvoorbeeld gordijnen kiest die van de vloer tot het plafond lopen, laat je je ruimte groter lijken. Hoe hoger de gordijnen hangen, hoe groter de ruimte lijkt. Kamerhoge gordijnen creëren ook vaak een luxe uitstraling. Heb je een kleinere kamer? Neem dan gordijnen zonder drukke print! Kortom, voor elke ruimte is het belangrijk dat je met zorg een gordijn uitkiest dat past bij jouw ruimte en interieur!

Back To Top