skip to Main Content
Zo Organiseer Je Thuis Een Italiaanse Avond

Zo organiseer je thuis een Italiaanse avond

Thuis genieten van Italiaanse sferen

Lijkt het jou leuk om binnenkort een Italiaanse avond te organiseren, compleet met Italiaanse delicatessen, muziek en aankleding? Wij vertellen je hoe je dat moet aanpakken! We kunnen ons goed voorstellen dat je vanwege de huidige corona-crisis misschien niet graag naar een horeca gelegenheid gaat. Het ideale moment dus om de Italiaanse sferen in huis te halen!

Italiaanse hapjes en drankjes

Als je denkt aan Italië dan denk je natuurlijk aan heerlijk eten en drinken. Pizza, wijn, spaghetti, risotto en biscotti, het zijn allemaal hapjes waar het water je van in de mond gaat lopen. Wil je echt uitpakken? Bestel dan jouw Italiaanse delicatessen via een Italiaanse webshop die zijn producten ook echt uit Italië importeert. Begin de avond met een lekkere cocktail van Limoncello spritz en een lekkere Italiaanse borrelplank. Vervolgens kun je een diner serveren met pasta en je sluit natuurlijk af met dolci. Ook de Italiaanse wijnen mogen uiteraard niet ontbreken bij het diner. Je kunt afsluiten met een lekkere dessertwijn.

Italiaanse muziek

Tijdens een Italiaanse avond draai je natuurlijk Italiaanse muziek. Artiesten zoals Zucchero, Eros Ramazzotti en Andrea Bocelli doen het altijd goed op een Italiaanse avond. Ook muziek uit Italiaanse films zoals the Godfather zullen je waarschijnlijk bekend in de oren klinken.

De aankleding

Ook in de aankleding kun je je Italiaanse thema doorvoeren. Hierbij kun je denken aan:

  • Italiaanse vlaggetjes
  • Afbeeldingen van schilderijen van Leonardo da Vinci
  • De kaart van Italië op de menukaart
  • Rood-wit geblokte servetten
  • Kaarsjes op tafel
  • Basilicum plantjes

Met deze tips wordt jouw Italiaanse avond gegarandeerd een groot succes!

Back To Top