skip to Main Content
Wat Is Een SkinPen Behandeling?

Wat is een SkinPen behandeling?

SkinPen behandelingen

Heb jij al eens gehoord van een SkinPen behandeling? Dit is een van de populairste huidbehandelingen van dit moment. SkinPen wordt ook wel eens microneedling genoemd. Dit kan helpen bij verschillende huidproblemen. Maar je kunt de SkinPen ook gebruiken om gewoon de algehele kwaliteit van de huid te verbeteren. In dit blog vertellen we je graag meer over de SkinPen behandeling oftewel: microneedling.

Hoe werkt de SkinPen?

De SkinPen ziet er ook uit als een soort pen. Bovenop de pen zitten allemaal kleine steriele naaldjes, vandaar de naam microneedling. Met de naalden worden hele kleine kanaaltjes in de huid gemaakt. Deze zijn zo minuscuul dat ze niet te zien zijn. Hierdoor wordt de huid van binnenuit gestimuleerd. Door het prikken van de naaldjes wordt het bindweefsel aangespoord om zich te herstellen en te vernieuwen. Hierdoor komen er onder andere collageen en elastine vrij. Dit zijn huideigen stoffen die een belangrijke rol spelen in het jong en elastisch houden van de huid. Met de SkinPen geef je de huid dus echt een boost.

Is microneedling veilig?

Kleine naaldjes die in je huid prikken, klinkt misschien een beetje spannend. Maar wees gerust, een SkinPen behandeling is volledig veilig. Daarnaast biedt deze behandeling – naast een mooie huid – de volgende voordelen met zich mee:

  • Geschikt voor ieder huidtype
  • Een langdurig effect
  • Een korte herstelperiode

Waar kun je een SkinPen behandeling laten doen?

De SkinPen heeft een medische CE-markering klasse II. Bij het correct uitvoeren van de behandeling zorgt microneedling voor een verstevigde en egale huid. Het is daarom dus wel belangrijk dat je de behandeling laat uitvoeren door een specialist. Ga dus alleen naar een kliniek voor huidbehandeling die werkt met gediplomeerde huidtherapeuten. Daar kunnen ze je ook goed adviseren over de beste vorm van huidverzorging na de behandeling.

Back To Top