skip to Main Content
Zorgvuldig Jullie Scheiding Geregeld Met Een Mediator In Lelystad

Zorgvuldig jullie scheiding geregeld met een mediator in Lelystad

Ondersteuning bij scheiding

Wanneer je gaat scheiden, ga je door een nare periode in je leven. Verdriet, boosheid, angst en onzekerheid komen allemaal langs. In die zware tijd moeten er echter ook veel praktische zaken worden geregeld. Bij een scheiding komt namelijk nogal wat kijken. Dan is het fijn om ondersteuning te krijgen van een professionele mediator bij jou in Lelystad.

Wat doet een mediator?

Bij een scheiding moeten er goede afspraken gemaakt worden over de toekomst. Ondanks alle emoties die spelen. Een mediator helpt hierbij en houdt het overzicht. Afspraken moeten duidelijk en duurzaam zijn voor de toekomst. Ze gaan bijvoorbeeld over kinderen, financiën, de woning in Lelystad, alimentatie, pensioen, etc. Een mediator kan ook zorgen voor de juridische afhandeling.

Afspraken vastleggen

De mediator legt alle afspraken over praktische zaken vast in een scheidingsconvenant. Dit voorkomt problemen, geeft duidelijkheid en rust. Wanneer je kinderen hebt worden de afspraken vastgelegd in een ouderschapsplan. Deze gaan bijvoorbeeld over de zorgverdeling, wisselmomenten en het elkaar goed op de hoogte houden.

De voordelen van en mediator

Een mediator kan een belangrijke bijdrage leveren wanneer jij en je aanstaande ex-partner gaan scheiden. Het inzetten van een mediator heeft een aantal voordelen:

  • Een mediator is neutraal. De wensen en uitgangspunten van beide partijen komen aan bod;
  • Met mediation kom je vaak sneller tot oplossingen;
  • De gemaakte afspraken zijn duurzaam, omdat ze gemeenschappelijk tot stand komen;
  • Je blijft uit de strijd en voorkomt een vechtscheiding;
  • Mediation is goedkoper dan het inschakelen van een advocaat.

Een mediator in Lelystad

Weten of mediation iets voor jou is? Een mediator in Lelystad kan je meer informatie geven. Heb je al ervaringen met een mediator? Dan horen we het graag via het contactformulier.

Back To Top