skip to Main Content
Scheepvaart Pompen

Scheepvaart pompen

Waar vind je de beste scheepvaart pompen?

Ben je een maritiem persoon, heb je een boot of heb je een maritiem bedrijf? Dan heb je uiteraard veel met water van doen. In de eerste plaats wil je dat je boot blijft drijven. Daar heb je gegarandeerd een pomp voor nodig. Maar er zijn nog meer pompen nodig voor het (dagelijks) leven aan boord van een schip. We vertellen hieronder welke pompen er voor de scheepvaart allemaal zijn en waar u die het best kunt vinden.

Voor wie scheepvaart pompen?

Pompoplossingen zijn vooral bedoeld voor schepen in de binnenvaart, maar daarnaast hebben beunschepen, vrachtschepen, cruiseschepen en tankers ook pompen nodig. Naast scheepseigenaren zijn er ook aan scheepvaart gerelateerde bedrijven die pompen voor de scheepvaart nodig hebben. Dat zijn bijvoorbeeld bunkerstations, scheepvaartwinkels en shipsuppliers.

Welke scheepvaart pompen zijn er?

Voor gebruik in de scheepvaart zijn er veel pompen op de markt. We noemen ze hieronder (in willekeurige volgorde).

  • Dekwaspompen waarmee booteigenaren eenvoudig gefilterd water uit een kanaal, rivier, meer of zee kunnen pompen en waarmee de boot mee schoongemaakt of nagespoeld kan worden. Dekwaspompen zijn ook leverbaar als reinigingsset met een meegeleverde spuitpistool, slang en waterfilter.
  • Bilgepompen: de bilge is het laagste punt aan de binnenkant van de romp waar de twee zijden van het schip samenkomen. Met een bilgepomp is water eenvoudig uit de bilge van een schip te pompen.
  • Ballastpompen: voor het ballasten en ontballasten van een schip kan een booteigenaar een ballastpomp gebruiken. Met een ballastpomp kan een schip bijvoorbeeld extra belast worden om meer diepgang te krijgen om onder een lage brug door te varen.
  • Fecaliënpomp waarmee afvalwater en fecaliën op een boot efficiënt weggepompt kunnen worden.
  • Drukverhoger: met deze pomp kan de waterdruk in de leidingen verhoogt worden om drukverlies te voorkomen.
  • Kattekoppen: een kattekop is een verdringerpomp waarbij een membraan door een zuigerstang heen en weer wordt bewogen om een volumestroom op gang te brengen. De kattekop wordt in de scheepvaart meestal gebruikt voor het leegzuigen van natte ruimten.
  • Membraanpompen: de membraanpomp is eveneens een verdringerpomp, maar bedoeld voor het verpompen van gevaarlijke vloeistoffen of andere uitvloeiende stoffen die niet in contact mogen komen met oliën.

Ook scheepvaart pompen bestellen?

Wil jij ook één of meerdere scheepvaart pompen bestellen? Of weet je nog niet welke soort pomp je het best kunt gebruiken? Dan kun je natuurlijk ook bij een verkooppunt langsgaan of opbellen. Daar vind je zeker weten een specialist die je meer kan vertellen over welke scheepvaart pompen je het beste kunt aanschaffen.

Vond je dit een nuttig artikel? Wij horen het graag van je via ons contactformulier hier op de site.

Back To Top