skip to Main Content
Schaduw Creëren Met Bomen

Schaduw creëren met bomen

Een natuurlijke parasol

De zomers worden steeds warmer. Een fijne tuin beschikt dan ook over zowel zon als schaduwplekken. Natuurlijk kunt u dit realiseren met een parasol, zonnescherm of overkapping. Maar waarom geen natuurlijke parasol in de vorm van een boom!

Het probleem van steen

Stenen huizen en terrassen nemen warmte op en stralen deze ook weer terug uit. Het gevolg is dat het in stedelijk gebied altijd een aantal graden warmer is dan in de natuur. Door meer schaduw te creëren en meer groen te plaatsen kunnen wij dit tegengaan en de hitte in onze leefomgeving terugdringen. Hier kunt ook u aan bijdragen door te beginnen in uw eigen tuin.

Wat een boom voor u kan doen

Het plaatsen van een boom creëert dus een extra schaduwplek. Maar er is meer. Door hun vermogen om warmte op te nemen zorgen zij voor meer koelte in uw tuin. Ook qua uiterlijk is een boom een waardevolle aanwinst voor uw tuin. Het groen zorgt voor extra sfeer en er zijn genoeg boomrassen verkrijgbaar die weinig onderhoud vragen. Daarnaast hebben bomen nog een aantal andere voordelen ten opzichte van parasols en overkappingen. Bomen:

  • geven vogels een plek om te nestelen;
  • zorgen voor schaduw;
  • dragen bij aan een prettige sfeer;
  • nemen warmte op;
  • en nemen overtollig regenwater op.

Eenvoudig online te bestellen

Een boom heeft natuurlijk tijd nodig om te groeien. Maar er het is ook mogelijk volwassen bomen aan te schaffen die u direct van de gewenste schaduw voorzien. Voor een boom hoeft u tegenwoordig niet meer naar een tuincentrum toe. Die bestelt u gewoon online! Er zijn online voldoende bomen aanbieders te vinden met een mooi assortiment van bomen in alle soorten en maten. De bomen worden aan huis bezorgd en het is zelfs mogelijk om deze bij levering direct te laten aanplanten. Zo wordt het creëren van extra schaduw wel heel erg makkelijk.

Vond u dit een leuk artikel en zou u graag vaker tips en ideeën opdoen voor uw tuin? Houd dan zeker ons blog in de gaten. Wij plaatsen regelmatig nieuwe artikelen.

Back To Top