skip to Main Content
Pas Op Voor Malafide Rioolbedrijven

Pas op voor malafide rioolbedrijven

Let op welk rioolbedrijf u inschakelt

Er wordt de laatste tijd veel fraude gepleegd en op allerlei manier wordt geprobeerd om mensen af te troggelen. Meestal met frauduleuze praktijken. Zo ook via rioolbedrijven. Staat het water u letterlijk aan de lippen en is de stank niet meer te harden, dan wil u toch graag dat een vakkundig en betrouwbaar rioolbedrijf bij u langskomt. Hoe weet u of het bedrijf dat u belde betrouwbaar is? Vrije Tribune vertelt u er meer over.

Wazige mensen met wazige busje en wazige verhalen

Daar zijn ze dan eindelijk. Na lang wachten staat het rioolontstoppingsbedrijf bij u voor de deur. Gelukkig maar, want het de schade was haast niet meer te overzien. Maar wat ziet u? Geen wagen met bedrijfslogo, maar een blanco busje, bestel- of luxe auto. Als u vraagt of ze van Adriaans, Coppelmans of Van Dijk zijn, wordt er iets gemompeld worden van ‘ja’ of ‘daar werken we voor’. Om vervolgens een vergoeding te vragen die vele malen boven het normale tarief ligt. En soms is de verstopping ook niet eens opgelost. Dan staat u vreemd te kijken.

Haastige spoed….

Wie dringend een ontstoppingsbedrijf belt, heeft meestal haast. Daar gaat het meestal fout. Malafide bedrijfjes staan met hun advertentie vaak bovenaan bij Google. Mensen bij wie de wc overstroomt of met een andere verstopping te maken hebben, zijn vaak in paniek en bellen het eerste nummer dat ze zien. Zeker als bij zo’n advertentie nog een slimme link wordt gelegd met een bedrijf van naam. En mensen met hoge nood vragen niet eerst om een prijsopgave. Het gevolg is slecht of geen werk en woekerprijzen voor de zogenaamde geleverde diensten. Wees dus gewaarschuwd.

Consumentenbond is op de hoogte

Ook de consumentenbond is van dit soort praktijken op de hoogte en geeft op haar website een aantal tips, waaronder de volgende: ‘Pas op voor loodgieters die bovenaan in Google staan, ga alleen met bedrijven in zee die in het eerste contact al meteen een duidelijke prijsindicatie geven en bespreek van tevoren alle kosten’. Meer kunnen we niet doen. Wat zij doen is niet verboden.

Heeft u ervaring met duistere riool bedrijfjes? Laat het ons weten via het contactformulier. hier op de site.

Back To Top