skip to Main Content
Wanneer Moet Je Een Ontstoppingsdienst Bellen?

Wanneer moet je een ontstoppingsdienst bellen?

Last van verstopping? Dit moet je doen!

Iedereen heeft er ongetwijfeld wel een keer mee te maken gehad: het water loopt niet meer goed weg in je keuken, toilet of badkamer. Dat komt omdat er een verstopping in je woning zit. Dit is niet alleen ontzettend vervelend, maar het kan ook nog eens voor grote schade zorgen. Maar is het dan meteen nodig om een ontstoppingsdienst te bellen die het probleem voor je oplost? Of kun je ook zelf iets doen? Wij vertellen er in dit blog meer over.

Wat je zelf kunt doen

Wanneer je last hebt van een verstopping, kun je dat waarschijnlijk merken aan water dat niet meer wegloopt in de douche of in de gootsteen. Dan kun je zelf een aantal stappen nemen om het probleem op te lossen:

  • Je kunt een ontstoppingsveer gebruiken. Deze soepele veer druk je in de afvoer. Het afval dat de verstopping veroorzaakt komt van de bodem van de afvoer los. Het kan zo weer doorspoelen naar de centrale riolering. Spoel de veer na gebruik meteen af.
  • Je kunt ook de ouderwetse plopper gebruiken. Die zorgt ervoor dat er een drukverschil ontstaat in de afvoer, wat de blokkade lostrekt. Een deel van het afval komt dan uit de afvoer. Het is waarschijnlijk nodig om meerdere keren te ‘ploppen’ voordat het water weer doorstroomt.
  • Ten slotte raden we je nog aan om soda te gebruiken bij een verstopping in huis. Schep de soda met een theelepel in de afvoer en laat het enkele minuten intrekken. Daarna spoel je de afvoer door met kokend water, en herhaal je het proces een aantal keer. Deze methode is erg geschikt voor de gootsteen en de douche. Soda heeft een ontvettende werking, wat ervoor zorgt dat haren en zeepresten sneller loslaten.

Wanneer je de ontstoppingsdienst belt

Heb je de bovenstaande methodes gebruikt, maar werken ze niet? Ga niet aan de slag met chemische producten, maar bel in dat geval de ontstoppingsdienst. Hier neem je ook contact mee op wanneer je de oorzaak van de verstopping niet weet te vinden (bijvoorbeeld wanneer het water op meerdere plekken in huis niet goed wegloopt). De ontstoppingsdienst voert een inspectie uit, en weet de oorzaak van de verstopping precies te vinden en te verwijderen.

Wil je meer weten over manieren om je afvoer te ontstoppen en de diensten van een ontstoppingsdienst? Neem dan contact op voor meer informatie.

Back To Top