skip to Main Content
Onderhoud Van Natuursteen

Onderhoud van natuursteen

Natuursteen onderhouden

Er zijn vaak mensen die afzien van het kopen van een natuursteen vloer. Dit is vaak omdat ze bang zijn dat een natuursteen vloer veel onderhoud vergt. In onze ogen is dat onterecht. Natuurlijk zijn er wat zaken waar je rekening mee dient te houden, maar zolang je dat doet, houd je jouw natuursteen vloer eenvoudig schoon en mooi. In dit blog lees je enkele tips en tricks!

Ga voor de goede vloer

Natuursteen ontstaat in de loop van vele jaren (vaak miljoenen). Elke soort ontstaat met zijn eigen eigenschappen. Welke het beste geschikt is hangt dus mede af van je ruimte en hoe je hem toe gaat passen. Kies dus de juiste vloer voor de juiste ruimte als je zo min mogelijk onderhoud eraan wilt hebben.

Wees voorzichtig met water

Natuursteen is nu eenmaal erg gevoelig voor water. Wanneer je een vloer van dit materiaal net hebt aangelegd, is het dan ook verstandig om ervoor te zorgen het water, dat gebruikt is voor de mortel en het voegmateriaal, eruit kan trekken. Als er nog gebouwd wordt in je huis is het verstandig om de vloer af te dekken met ademend afdekvlies. Water kan dan goed verdampen, terwijl ander vuil en vocht geen kans krijgen om je natuursteen binnen te dringen.

Zorg voor voeding

Zodra de vloer eenmaal ligt is het verstandig om de vloer wekelijks te stofzuigen en te dweilen met een middel dat speciaal bedoeld is voor natuursteen. Met zo’n middel ‘voedt’ je de vloer namelijk ook. Gebruik in ieder geval nooit (te) zure middelen en gebruik wederom nooit teveel water bij het schoonmaken. Boen en schrob een natuursteen vloer ook nooit te hard.

Vermijd groene zeep

Je natuursteen vloer schoonmaken met groene zeep zorgt voor een vettige laag. Dit geeft uiteindelijk een streperige en vlekkerige indruk op je vloer. Het gebruik van een synthetische was is het beste. Dit voorkomt, naast lelijkheid, ook dat je vloer gevaarlijk glad wordt.

Onderhoud natuursteen vloeren

Zo zie je maar weer dat je met weinig maar correct onderhoud natuursteen eenvoudig mooi kunt houden. Vooral bij een natuursteen vloer is het goed om hier aandacht aan te besteden.

Wil je meer tips over natuursteen vloeren? Hou dan onze blogs over vloeren goed in de gaten!

Back To Top