skip to Main Content
Onderhoud Granito Vloeren

Onderhoud granito vloeren

Alles over het onderhoud van granito

Een vloer van natuursteen is natuurlijk erg mooi en chique! Het mooi en schoonhouden hiervan is echter wel een klus. Denk bijvoorbeeld aan een granito vloer. Hoe onderhoud je een granito vloer? Dat lees je in dit blog.

Graniet

Graniet is een zogenaamd diepgesteente dat wordt gevormd door magma dat ondergronds stolt. Magma is vloeibaar steen dat onder het aardoppervlak zit en vervolgens afkoelt onder flinke druk. Dit proces gaat heel geleidelijk. Daardoor krijgen mineralen die erin zitten, de tijd om zich om te vormen tot kristallen. Het zijn uiteindelijk deze kristallen die graniet zijn unieke, mooie uiterlijk geven. Samen met leisteen, marmer en diverse andere soorten natuursteen, is graniet dan ook een zeer populair materiaal voor onder andere vloeren.

Onderhoud van granito

Om een granito vloer mooi te houden, is regelmatig onderhoud belangrijk. Je houdt de vloer mooi en als nieuw door deze regelmatig te stofzuigen, te wassen en te dweilen. Op deze manier haal je vuil en stof weg en zorg je ervoor dat er geen krassen ontstaan. Zoals met alles, zal een granito vloer ook slijten na verloop van tijd. Na een tijd zal de vloer minder glanzen en doffer worden. Daarom is het goed om het onderhoud van een granito vloer aan een professional
over te laten. De granito vloer wordt dan opgeschuurd waardoor oneffenheden worden verwijderd waarna de vloer er weer als nieuw uitziet. Veel professionals kunnen ook impregnatie toepassen. Dan wordt er een beschermlaag aangebracht in de toplaag van de vloer. Daarmee is de vloer beschermd tegen vocht en vuil. Zo is hij beter beschermd en blijft hij langer mooi.

Wil je meer tips over hoe je een natuursteenvloer onderhoudt? Neem dan gerust contact
met ons op. We helpen je graag verder!

Back To Top