skip to Main Content
Natuursteen Onderhoud In Amsterdam

Natuursteen onderhoud in Amsterdam

Onderhoud aan uw vloer van natuursteen

Heeft u een vloer van natuursteen in uw huis in Amsterdam? Dan bent u daar natuurlijk zuinig op. Om zo lang mogelijk te genieten, is het belangrijk dat aan uw natuursteen vloer onderhoud gepleegd wordt, bijvoorbeeld door middel van polijsten. Polijsten hoeft niet duur te zijn en uw vloer ziet er weer prachtig uit. U wilt toch ook vol trots uw natuurstenen vloer kunnen laten zien? Lees snel hoe u dit voor elkaar krijgt.

Redenen om te polijsten

Een vloer van natuursteen gaat meestal langzaam achteruit. U heeft misschien niet direct door dat hij aan onderhoud toe is. Tenzij er een ongelukje gebeurt natuurlijk. In dat geval weet u dat u moet handelen. Laat uw natuursteen vloer in ieder geval eens in de vijf jaar polijsten. Vanwege de volgenden redenen kiezen mensen vaak voor polijsten:

  • De vloer heeft doffe plekken
  • Er zitten krassen in de vloer
  • De vloer wordt ontsierd door vlekken
  • U betrekt een nieuw pand met slecht onderhouden oppervlakken van natuursteen
  • Er zijn verkeerde schoonmaakproducten gebruikt op de natuursteen vloer

Polijsten maakt glad en glanzend

Een vloer die niet gepolijst is, vertoont kleine oneffenheden. Een oppervlak van natuursteen kan door schuren en polijsten weer helemaal egaal en glanzend gemaakt worden. De vloer wordt dan eerst opgeschuurd met een diamantschijf met een grove korrel. Vervolgens wordt er een steeds fijnere korrel gebruikt. Kalksteenhoudende natuursteen vloeren worden ook nog gekristalliseerd, zodat ze extra goed beschermd zijn en de glans lang aanhoudt.

Glansgraad van natuursteen

Polijsten is een belangrijke vorm van natuursteen onderhoud, maar niet iedereen zit te wachten op een enorm glanzende vloer. Gelukkig kunt u de mate van glans in uw natuursteen vloer zelf bepalen. Bij het polijsten zijn er namelijk verschillende glansgraden. Bij hoogglans krijgt u een stralend, spiegelend oppervlak. Zijdeglans of satijnglans is minder stralend en geeft meer diepte. Wanneer u zo min mogelijk glans wil, kiest u voor een gezoete of matglans vloer.

Manieren van natuursteen onderhoud

Naast polijsten zijn er nog andere manieren van natuursteen onderhoud, zoals kristalliseren, impregneren, schoonmaken en reinigen. Heeft u advies nodig over natuursteen onderhoud in Amsterdam? Een professional kan u vrijblijvend advies geven over de behandeling die nodig is. Heeft u tips over het onderhouden van een vloer van natuursteen? Laat het ons weten via het contactformulier.

Back To Top