skip to Main Content
Uitvaart Regelen Op Een Natuurbegraafplaats

Uitvaart regelen op een natuurbegraafplaats

Een uitvaart op een natuurbegraafplaats

Steeds meer mensen kiezen er tegenwoordig voor om begraven te worden tijdens een uitvaart op een natuurbegraafplaats. Naast een reguliere begraafplaats of een crematie in een uitvaartcentrum is dit een goede optie voor een uitvaart. Bij de Vrije Tribune begrijpen wij heel goed waarom mensen in Drenthe kiezen voor een uitvaart op een natuurbegraafplaats, wij vertellen u er graag meer over.

Laatste rustplaats in de natuur

Op een natuurbegraafplaats vindt u geen reguliere graven of een urnenmuur. Het is een bos of parkachtig gebied waarin de natuur haar vrije gang mag gaan. Mensen mogen hun plek op de begraafplaats zelf uitkiezen en de coördinaten van deze plek worden vastgelegd bij de notaris. Met deze coördinaten kunt u ook altijd de plek terugvinden. U kunt er daarnaast ook nog voor kiezen om het graf te laten markeren met een houten boomschijf met persoonlijke inscriptie. De natuurbegraafplaats is voor altijd beschermd en zal niet ineens een andere bestemming krijgen van de gemeente.

Duurzame manier van begraven

Natuurbegraven is een zeer duurzame manier van begraven, de overledene wordt begraven in een biologisch afbreekbare kist, mand of urn en ook de kleding moet gemaakt zijn van natuurlijk afbreekbaar materiaal. Door te kiezen voor een uitvaart op een natuurbegraafplaats draagt u bij aan het onderhoud en behoud van de natuur. Zo draagt u een steentje bij aan het behoud van de natuur voor toekomstige generaties.

Eeuwige grafrust

In tegenstelling tot een reguliere begraafplaats worden de graven op een natuurbegraafplaats nooit geruimd. Zo krijgen uw nabestaanden geen vragen of extra kosten vanwege een mogelijke verlenging van het grafrecht.

Back To Top