skip to Main Content
Migraine? Kies Voor Een Behandeling Met Botox

Migraine? Kies voor een behandeling met botox

Botox, effectief tegen het ongemak van migraine

Heeft u veel last van migraine en heeft u alle middelen hiertegen al geprobeerd? En dat zonder resultaat? Dan hebben wij goed nieuws voor u! Uw migraine is namelijk zeer effectief te bestrijden met botox. Al sinds 2010 is botox in de VS een officieel geregistreerde behandeling tegen migraine. Ook in Nederland is de waarde hiervan inmiddels erkend. In dit blog vertellen wij u meer over het effect van botox op migraine. Bent u ook zo benieuwd? Lees dan wat dit wondermiddel voor uw migraine kan betekenen.

Oorzaak van migraine

Allereerst vertellen wij u meer over het tot stand komen van chronische migraine. Bij chronische migraine ontstaat er een abnormale pijnwaarneming, ook wel een sensitisatie genoemd. Deze sensitisatie ontstaat op het moment dat er herhaaldelijk pijnprikkels plaatsvinden. In het zenuwstelsel ontstaat er vervolgens een verandering, wat maakt dat de pijn sterker voelbaar wordt. Chronische migraine wordt veroorzaakt door te frequente aanvallen en het ontstaan van sensitisatie in het zenuwstelsel. Tevens is er gedurende migraine activiteit waargenomen in het limbisch systeem van de hersenen. Dit systeem is belangrijk voor de verwerking van emoties.

Onderzoek naar botox tegen migraine

Er zijn diverse vormen van botuline toxine. Met Botuline toxine-A (oftewel botox) is veel onderzoek gedaan bij ratten voor een behandeling tegen chronische migraine. Uit deze onderzoeken bleek dat mensen na het toedienen van botox langere tijd minder last ervaren van migraine. Botox vermindert dus als het ware de sensitisatie, waarop de vermindering van migraine volgt. Zo zijn er ook onderzoeken uitgevoerd met botox tegen andere vormen van hoofdpijn, zoals spanningshoofdpijn en aanvalsgewijze migraine. Hier bleek botox echter geen effect tegen te hebben. Alleen bij chronische migraine werd er een positief effect waargenomen na een behandeling met botox.

Wat kan een kliniek voor u betekenen?

Wenst u uw chronische migraine te behandelen met botox? Maak dan de keuze voor een professionele kliniek. Zo weet u zeker dat de behandeling op de juiste wijze plaatsvindt en ook daadwerkelijk het effect levert waar u zo naar op zoek bent. Let op of u te maken heeft met een geregistreerde arts en kijk gedurende het intakegesprek ook of de kliniek u voldoende informatie verschaft over haar diensten en de behandeling. Goede nazorg is eveneens een belangrijke factor. Kies ook voor het effect van botox en ervaar zelf hoe uw chronische migraine binnenkort verholpen is!

Meer blogs over gezondheid lezen? Bekijk dan hier onze speciale categorie gezondheid.

Back To Top