skip to Main Content

Meest effectieve zonwering

Meest effectieve zonwering

Kies uw meest effectieve zonwering

Als het aankomt op de diverse soorten zonwering die u kunt kiezen voor uw woning, is de keuze natuurlijk enorm. Alhoewel het fijn is om veel te kiezen te hebben, kan dit het keuzeproces ook aanzienlijk moeilijker maken. Het is namelijk erg persoonlijk welke soort zonwering voor wie de meest effectieve is. Daarom zetten we in dit blog enkele soorten zonwering voor u op een rij.

Markiezen

Markiezen herkent u aan de bolle en halfronde vorm. U ziet deze zonwering voornamelijk bij het exterieur van bruine café’s en restaurants. Markiezen zijn de meest effectieve zonwering voor wanneer u een wat oudere woning heeft of van een meer landelijke stijl houdt.

Raamscreens

Een raamscreen is een soort zonwering dat strak langs uw raam op en neer kan worden bewogen. U kunt deze dus zelf op de gewenste hoogte instellen. Het is de meest effectieve zonwering voor wanneer u het zonlicht binnen wat wilt dempen om bijvoorbeeld nog goed naar een beeldscherm te kunnen kijken. Ideaal als u ’s avonds een film of een serie kijkt en de zomer zon laag hangt.

Uitvalschermen

Uitvalschermen werken ongeveer hetzelfde als markiezen. Uitvalschermen hebben echter een plat doek en kunnen zo hoog en laag worden afgesteld als u maar wilt. Ook zijn ze in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar met verschillende opdrukken en patronen. Afhankelijk van uw persoonlijke wensen past er dus altijd wel een uitvalscherm bij uw woning. Ook qua hoogte kunt u hier dus eenvoudig de meest effectieve zonwering van maken.

Verandazonwering

Als u een veranda heeft, is verandazonwering zonder twijfel de meest effectieve zonwering voor u. Met deze zonwering zorgt u ervoor dat u beschermd bent tegen UV-straling en dat de temperatuur onder uw veranda of in uw serre niet oploopt. Er zijn veel verschillende soorten verandazonwering verkrijgbaar. Zo kunt u kiezen uit een verandazonwering die bovenop uw veranda zit, maar u kunt ook gaan voor een zonwering die juist eronder gemonteerd wordt.

Zonneschermen

Het klassieke zonnescherm is in bijna elk geval wel een effectieve soort zonwering. Dit generieke zonnescherm past in principe bij elke woning en zorgt ervoor dat zonlicht geweerd wordt, dat de temperatuur in huis niet te hoog oploopt en dat u heerlijk in de tuin kunt genieten van een mooie zomeravond. De schermen zijn in verschillende varianten te krijgen met verschillende soorten prints erop. Kortom: voor ieder wat wils.

Kies uw meest effectieve zonwering

Wat de meest effectieve zonwering is voor uw woning hangt dus af van uw woning en uw persoonlijke smaak. Met het lijstje uit dit blog kunt u in ieder geval alvast een start maken met het uitzoeken van uw zonwering.

Vond u dit een leuk artikel? Houd dan vooral ons blog in de gaten! We posten regelmatig leuke stukken.

Back To Top