skip to Main Content
Losliggende Nokvorsten Verhelpen

Losliggende nokvorsten verhelpen

Verschoven dakpannen en daklekkage

Heeft u last van lekkage? Of zijn uw dakpannen verschoven? Dit kan komen door beschadigde nokvorsten. Een nokvorst is een speciaal gevormde dakpan die op de nok van een dak wordt bevestigd. Nokvorsten houden de twee helften van een hellend dak bij elkaar. Maar hoe zijn losliggende nokvorsten te verhelpen? U leest hier meer over in dit blog.

Nokvorst beschadigd

De meeste oudere nokvorsten zijn vastgelegd in een verbinding van cement. Deze verbinding kan in de loop der tijd poreus worden. Wanneer het cement scheurt en afbrokkelt, komen de nokvorsten los te liggen. Vaak gaan de dakpannen schuiven en ontstaat er daklekkage. Dit dient zo snel mogelijk verholpen te worden. Gebeurt dit niet, dan kan er nog meer schade ontstaan. Dat wilt u vanzelfsprekend voorkomen.

De problemen verhelpen

Er zijn verschillende manieren om losliggende nokvorsten te verhelpen. Dit kan door middel van:

  • Flex dakmortel
  • Ruiterband
  • Een combinatie van de twee genoemde opties

Flex dakmortel is mortel die elastisch blijft en weerbestendig is. De mortel houdt de nokvorst op zijn plaats. De elasticiteit helpt krimpen en uitzetten voorkomen. Uw nok is daarmee goed bevestigd, waterdicht en netjes afgewerkt. Ruiterband wordt ook wel ondervorst genoemd. Deze band wordt immers onder de nokvorsten aangebracht en zorgt daarmee voor een afdekking van de nok. Voor een grondige renovatie van de nokvorsten kunnen beide opties gecombineerd worden.

Vraag het een expert

Wilt u weten hoe u losliggende nokvorsten verhelpen kunt en welke optie het best is voor uw dak? Vraag het een expert. Door zijn jarenlange ervaring is hij goed op de hoogte en kan hij u meer vertellen over de mogelijkheden voor uw dak. Heeft u wel eens losliggende nokvorsten gehad? Laat het ons weten via het contactformulier.

Back To Top