skip to Main Content
Limoncello Samen Met Diverse Combinaties

Limoncello samen met diverse combinaties

Lekker eten bij Limoncello

Limoncello is een heerlijk drankje dat bij veel restaurants te bestellen is. De Limoncello heeft een goede combinatie tussen een zure en een zoete smaak. Maar welk gerecht is hier lekker bij? Toetjes en nagerechten zijn voornamelijk goed te combineren, vooral omdat de Limoncello op zichzelf al een soort toetje is. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een citroenpudding, een citroentiramisu of een yoghurt cake.

Hoe schenk je Limoncello?

De Limoncello is prima te mengen met Tonic of 7-Up, zo creëer je een heerlijke longdrink. Welke lekkerder is? Dat is geheel afhankelijk van wat jij lekker vindt. Heb je liever de echte Limoncello? Dan kan je naast het drinken van dit likeurtje ook een lekkere warme espresso of ristretto bestellen. De combinatie van een bittere en warme koffie is heerlijk bij het contrast van een zoete koude Limoncello.

Hoe koud is koud genoeg

Sommige mensen adviseren om de Limoncello te drinken wanneer deze net uit de vriezer komt. De temperatuur is dan rond de -7 graden. Anderen beweren dat de likeur dan haar smaak verliest. Daarom adviseren diverse Limoncello bedrijven om het drankje op koelkasttemperatuur te bewaren en te serveren.

Hoe drinken Italianen Limoncello?

In Italië wordt de Limoncello likeur na het eten gedronken. Het is hier normaal om de Limoncello zo koud mogelijk te drinken. Het liefst moet het direct vanuit de vriezer geserveerd worden. Waar veel drankjes voor het eten geserveerd worden, wordt in Italië de Limoncello gebruikt als digestief. Dit likeur zorgt ervoor dat de maag goed sluit en dat je een goede spijsvertering hebt. Lekker en nuttig, dat is pas een super drankje!

De beste Limoncello in Nederland

Voor de beste Limoncello hoef je niet eens naar Italië te reizen. Ook in Nederland kan je de heerlijkste Limoncello’s bestellen. Dit likeur wordt in Italië geproduceerd en vervolgens naar Nederland vervoerd. Zo kan je heel goedkoop en gemakkelijk de lekkerste Limoncello ook online bestellen. Weet je andere lekkere gerechten voor bij de Limoncello? Laat jouw gerechten bij ons achter.

Back To Top