skip to Main Content
Lekkage In Uw Badkamer In Den Haag Opsporen

Lekkage in uw badkamer in Den Haag opsporen

Tips voor het opsporen van uw badkamer lekkage

Wellicht is het nu bij u niet aan de orde, maar op een dag kunt u te maken krijgen met een lekkage in uw badkamer in Den Haag. Een badkamer lekkage komt in de meeste huizen regelmatig voor. Toch is een lekkage in de badkamer opsporen voor niemand dagelijkse kost. Hieronder geven wij u een aantal tips waarmee u zelf uw badkamer lekkage kunt opsporen, voordat u er een loodgieter bijhaalt.

Tegels controleren

Controleer de tegels in de badkamer op scheuren of afbrokkelende stukjes. Ziet u gebreken aan de tegels? Die kunnen de oorzaak zijn. Door de tegels te vervangen, heeft u het lek wellicht gedicht.

Controleer kitranden in de badkamer

Controleer ook alle kitranden met behulp van een aardappelschilmesje. Kijk voorzichtig of u met een aardappelschilmesje tussen de kitrand en de tegel kan komen. Steek daarbij niet daadwerkelijk door het kitwerk heen, maar bekijk of er een open ruimte zit door zachtjes in de kit te duwen. Vergeet ook niet om het kitwerk rond het doucheputje te controleren. Hier ontstaat vaak een lekkage. Zit er ruimte tussen de tegel en de kitrand? Dan heeft u waarschijnlijk de oorzaak van de lekkage gevonden.

Controleer kitwerk achter rozetten van de kraan

Haal de rozetten van de douche- of badkraan weg en kijk of het kitwerk achter de rozetten nog intact is. Een goede kitlaag voorkomt dat water via de opening tussen de muur en het tegelwerk kan komen. Scheurtjes of openingen in de kit? Verwijder dan de oude kit en breng een nieuwe kitlaag aan.

Bad sifon controleren

Zit het sifon onder uw bad nog goed vast? Als die los zit, kan dit de oorzaak van uw badkamer lekkage zijn. Probeer dan de sifon weer goed vast te draaien.

Toch een loodgieter bellen?

Een lekkage in een badkamer in Den Haag opsporen is soms als het zoeken naar een speld in een hooiberg. Als u zelf de lekkage niet kunt vinden en/of verhelpen, schakel dan gewoon een ervaren loodgieter in.

Meer tips en trucs over woningen vindt u in onze andere blogs.

Back To Top