skip to Main Content
Laat Een Prikkelbare Darm Syndroom Test Doen

Laat een prikkelbare darm syndroom test doen

De prikkelbare darm syndroom test

Wist je dat ongeveer 20 procent van de Nederlanders last heeft van chronische darmklachten? Veel mensen krijgen daarbij de diagnose spastische darm of het prikkelbare darmsyndroom (PDS). Deze diagnose kan gesteld worden met behulp van een betrouwbare prikkelbare darm syndroom test. De Vrije Tribune geeft je in dit blog meer informatie over deze test. Wil je meer weten over chronische darmklachten en het stellen van een diagnose middels een betrouwbare test? Lees dan snel verder.

Het prikkelbare darm syndroom

Het prikkelbare darm syndroom is een verstoring van de functie van het maag-darmkanaal. Deze verstoring komt vooral in de dikke darm voor. Het syndroom kenmerkt zich door buikkrampen, buikpijn, een opgezette buik of winderigheid en problemen met de ontlasting. Wanneer je last hebt van PDS ervaar je vaak verstopping of diarree. Je darm maakt te veel of juist te weinig bewegingen. Deze bewegingen worden ook wel verkrampingen of spasmen genoemd. Veel mensen hebben ook nog last van extra gevoelige zenuwen in de darmwand.

Een betrouwbare test

Om een PDS diagnose te kunnen stellen, moet er een test worden uitgevoerd. De diagnose kan pas worden gesteld nadat alle mogelijke oorzaken voor de klachten zijn uitgesloten. Met een test worden daarom meerdere analyses tegelijk uitgevoerd worden. Dit vergroot de kans om de oorzaak van de klachten te achterhalen. Het geeft hoop dat bij een breed onderzoek bij de helft van de mensen de achterliggende oorzaak van chronische darmklachten kan worden opgespoord.

Een betrouwbare prikkelbare darm syndroom test

Herken je de klachten van het prikkelbare darm syndroom? Heb je regelmatig last van buikpijn, misselijkheid, vermoeidheid, maagklachten, dunne ontlasting of juist constipatie? Dan raden wij je aan om een test uit te laten voeren. Deze test wordt uitgevoerd in een laboratorium en de uitslagen worden geïnterpreteerd door een arts. Zo krijg je meer duidelijkheid over je klachten en wat je er aan kunt doen. Meer weten over deze test? Neem dan gerust contact met ons op via het online contactformulier.

Back To Top