skip to Main Content
Laadpaal Kiezen: Waar Let Je Op?

Laadpaal kiezen: waar let je op?

De beste laadpaal vinden

Elektrische auto’s zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Maar al die elektrische voertuigen moeten natuurlijk wel regelmatig worden opgeladen. Daarom zien we ook steeds meer laadpalen verschijnen. Ze staan bij de benzinepomp, bij bedrijven of gewoon bij mensen thuis op de oprit. Heb jij ook een elektrische auto of wil je er een aanschaffen? Lees dan dit blog, waarin we vertellen welke laadpaal daar het beste bij past.

De maximale laadcapaciteit

Het liefst wil je natuurlijk een laadpaal kopen die zo snel mogelijk oplaadt. Om de beste laadpalen te vinden, moet je daarom eerst de maximale laadcapaciteit van de auto weten. Elektrische auto’s kunnen namelijk met verschillende vermogens laden. Kies een lader die wat betreft de maximale laadcapaciteit overeenkomt met de capaciteit van de auto. Zo haal je het maximale uit de laadpaal en verspil je geen tijd met onnodig lang wachten.

De aansluiting op de elektriciteit

Weet je de maximale laadcapaciteit van de auto? Dan moet je er nog voor zorgen dat de laadpalen niet meer vermogen vragen dat de energieaansluiting aan kan. Anders slaan de stoppen door. De energieaansluiting van het huis is te vinden op:

  • De jaarrekening
  • Het contract met de energieleverancier
  • De elektriciteitsmeter in de meterkast

Het model

Ben je erachter welk model laadpaal geschikt is voor jouw auto en voor het elektriciteitsnetwerk? Dan moet je alleen nog een model kiezen dat aan jouw wensen voldoet. Kies je een model op paal of een model dat in de muur gemonteerd kan worden? En kies je voor een zakelijke laadpaal of een laadpaal voor privé gebruik? Afwegingen op het gebied van kosten, exacte laadtijd en kleur zijn volledig afhankelijk van je eigen voorkeuren. Wat je wensen ook zijn, er zijn genoeg opties wat betreft laadpalen.
Vond je dit interessant en wil je meer lezen over vervoer, laadpalen of elektrisch rijden? Lees dan ook onze andere blogs over auto’s.

Back To Top