skip to Main Content
Kunnen Elektrische Auto’s Naar De Sloop?

Kunnen elektrische auto’s naar de sloop?

Een elektrische auto naar de sloop brengen

Elektrische auto’s zijn nog niet zo lang populair in Nederland. Maar tegenwoordig zie je steeds meer elektrische auto’s rondrijden in Nederland. Tesla’s, maar ook elektrische auto’s van Nissan, Toyota en Volkswagen verschijnen steeds vaker in het straatbeeld. Veel mensen weten niet of ze hun kapotte elektrische auto naar de sloop kunnen brengen. De vrije tribune vertelt je er meer over in dit blog. Lees snel verder!

Steeds meer elektrische auto’s naar de sloop

Net als met reguliere autos kan het ook met een volledig elektrische auto, een plug-in of een hybride auto gebeuren dat hij total loss raakt. Gelukkig kopen steeds meer autosloperijen tegenwoordig ook elektrische auto’s in. Zij halen auto’s uit elkaar en verkopen de auto onderdelen. Jouw elektrische auto zal dus waarschijnlijk ook welkom zijn bij de autosloper. Wil jij graag jouw elektrische auto naar de sloop brengen? Neem dan contact op met een autodemontage specialist bij jou in de buurt.

Hoge restwaarde voor een elektrische auto

Omdat er nog niet zoveel elektrische auto’s op de markt zijn, is er veel vraag naar de onderdelen van dit soort auto’s. Daardoor is de restwaarde van een elektrische auto wat hoger dan bij een reguliere auto. Voor een elektrische sloopauto kun je daarom vaak nog een leuk geldbedrag krijgen wanneer je hem verkoopt aan een autosloperij. Natuurlijk is het daarbij wel belangrijk in welke staat de auto verkeerd, heeft je auto waterschade of is hij uitgebrand? Dan zijn de auto-onderdelen minder waard of misschien zelfs onbruikbaar, in zo’n situatie zul je een lager geldbedrag krijgen voor je elektrische auto. Voor een elektrische auto die in goede staat verkeert kun je tot wel duizend euro restwaarde ontvangen!

Back To Top